Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Χωρίς τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την ημέρα της Πρωτομαγιάς, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ προγραμματίζουν στάσεις εργασίας. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο Προαστιακός και τα πλοία.

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ. Στάση εργασίας την Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί για τους εργαζόμενους στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). 

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, «η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων».


Όλο το 24ωρο της 1ης Μαΐου θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, όπως αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. «Σε συνέχεια όλων των σκληρών μέτρων και μνημονίων των προηγούμενων ετών, το κλείσιμο της αξιολόγησης φέρνει μαζί της νέα σκληρά μέτρα» ανακοίνωσε.

Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο αναμένεται να είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. 

Ως εκ τούτου, θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Κυριακής (30 Απριλίου) στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη (που είχαν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, την Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, (Δευτέρα μεσάνυχτα προς Τρίτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511

Λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Πρωτομαγιά ο ΟΑΣΘ, αφού το σωματείο των εργαζομένων αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: