Πέμπτη, Απριλίου 20, 2017

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις και αναλύσεις εκλογολόγων, οι Εργατικοί του Κόρμπιν θα υποστούν τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους. Προβλέψεις που απέρριψε ο ηγέτης των Εργατικών στην σημερινή του ομιλία. 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επικαλέστηκε μια ανίερη συμμαχία, ένα κονσόρτσιουμ, όπως το αποκάλεσε, των σκοτεινών δυνάμεων του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, το οποίο τον πολεμά λυσσαλέα. Αμφισβήτησε όλες τις δημοσκοπήσεις που φέρουν το κόμμα του να χάνει από 50 έως και 100 έδρες, αποκαλώντας τις πλαστές και αποπροσανατολιστικές. Επετέθη δριμύτατα στα ΜΜΕ για βρώμικο πόλεμο εναντίον του ίδιου και των αριστερών επιλογών του και επέμενε με απόλυτη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τερματίσει πρώτο και θα σχηματίσει κυβέρνηση-ανάχωμα στις δυνάμεις της αγοράς και της αντίδρασης. «Θα απαλλάξουμε το βρετανικό λαό από το διεφθαρμένο σύστημα που επέβαλλε η πλουτοκρατία για να υπηρετήσει αποκλειστικά τα συμφέροντά της» τόνισε στην ομιλία του ο Τζέρεμι Κόρμπιν. 


Ήρεμη δύναμη η Τερέζα Μέι; 

Παράλληλα απέρριψε πρόταση του Εθνικιστικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) για προεκλογική συνεργασία, αποκαλώντας το «αντιδραστική και όχι προοδευτική πολιτική δύναμη». Στην ομιλία του δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στην Ευρώπη, ένα θέμα που έχει βαθιά διχάσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους των Εργατικών. 

Από την πλευρά της η Τερέζα Μέι ξεκίνησε την εκστρατεία της από το Μπόλτον προωθώντας την εικόνα της ήρεμης και αποφασιστικής δύναμης. Στις επικρίσεις γιατί έχει αποκλείσει συμμετοχή της σε τηλεμαχία αρχηγών απάντησε ότι προτιμά την άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους. 

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο  


Deutsche Welle   IN.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
20-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: