Σάββατο, Απριλίου 15, 2017

ΈΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ...COMING SOON

Τη στρατιωτική του ισχύ επέδειξε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, στην επέτειο των 105 χρόνων από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ. 

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φήμες ότι το καθεστώς θα προχωρήσει σε νέα πυρηνική δοκιμή, προειδοποιώντας τις ΗΠΑ που έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στην περιοχή.

Στρατιώτες, τεθωρακισμένα, πολεμικό υλικό έκαναν έντονη την παρουσία τους στη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης ενώπιον του δικτάτορα (και εγγονού του ιδρυτή της χώρας) Κιμ Γιουνγκ Ουν.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε ολικό πόλεμο με ολικό πόλεμο» δήλωσε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος, μιλώντας ακόμα και για πυρηνικό χτύπημα.


Στη διάρκεια της παρέλασης, όπως μετέδωσε το BBC, έκαναν την εμφάνισή τους και οι νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να εκτοξευθούν από υποβρύχια. Οι πύραυλοι αυτοί θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους σε όλο τον κόσμο.

Ο ανταποκριτής του BBC εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από το μέγεθος της παρέλασης, τους χιλιάδες στρατιώτες με το «βήμα της χήνας» που περνούσαν μπροστά από τον δικτάτορα Κιμ και την στρατιωτική του ηγεσία.Την ίδια ώρα στον ουρανό τα μαχητικά σχημάτιζαν το «105» για την επέτειο από τη γέννηση του Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Μάλιστα στις γνωστές ανακοινώσεις των ΜΜΕ του καθεστώτος γίνεται σαφές ότι θα «γίνουν σκόνη σε λίγα λεπτά» οι αμερικανικές βάσεις στη Νότιο Κορέα, ακόμα και το προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ.Έντονη, πάντως, είναι η ανησυχία και στις γειτονικές χώρες. Στην Ιαπωνία έχουν ήδη ληφθεί μέτρα σε περίπτωση που υπάρξει χτύπημα στην Βόρειο Κορέα, ενώ η Κίνα εξακολουθεί να καλεί σε συνεννόηση, δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα κερδίσει από μια πολεμική αναμέτρηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε «δείγματα γραφής» με τα χτυπήματα στη Συρία (με τους 59 Τόμαχοκ ως απάντηση στα χημικά που έπεσαν στην επαρχία Ιντλίμπ) και το Αφγανιστάν (με τη μητέρα όλων των όπλων), έχει ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ «θα το πάνε μέχρι τέλους και μόνες, αν χρειαστεί»...

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: