Πέμπτη, Απριλίου 06, 2017

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ - COPY PASTE ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε μέλη του Κογκρέσου ότι εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης στη Συρία σε αντίποινα για την φρικτή επίθεση με χημικά στο Χαν Σεΐχουν, μετέδωσε το δίκτυο CNN επικαλούμενη πηγή που έχει γνώση των συνομιλιών.

Η ίδια πηγή επισήμανε ότι ο Τραμπ δεν έχει λάβει οριστική απόφαση αλλά συζητά τις διαθέσιμες επιλογές με τον υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις -στην κρίση του οποίου βασίζεται.


Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο CNN ότι το Πεντάγωνο έχει ήδη καταρτισμένα σχέδια να πλήξει το χημικό οπλοστάσιο του καθεστώτος Άσαντ και έχει παρουσιάσει τις σχετικές επιλογές στην κυβέρνηση.

Και αυτές οι πηγές υπογραμμίζουν ωστόσο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οποιαδήποτε απόφαση.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Τετάρτη την επίθεση που οδήγησε στον τραγικό θάνατο 70 ανθρώπων στη Συρία «ειδεχθή ενέργεια» που άλλαξε την άποψή του για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι γερουσιαστές Τζον Μακέν και Λίντσεϊ Γκράχαμ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση την Πέμπτη καλώντας στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης και τη συγκρότηση διεθνούς συμμαχίας «που θα καθηλώσει στο έδαφος την αεροπορία του Άσαντ». in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
6-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: