Τετάρτη, Απριλίου 05, 2017

NOVARTIS: ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis παραδέχθηκε χθες Δευτέρα, με ανακοίνωση της θυγατρικής της στην Αθήνα ότι χρησιμοποιούσε τροφοδότη λογαριασμό για να πληρώνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες επαγγελματιών υγείας στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η Novartis δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες. Οι απευθείας χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων δράσεων είναι μια συνήθης πρακτική στο πλαίσιο της υποστήριξης μικρότερων αγορών.

»Στην περίπτωση της Ελλάδας, η κεντρική χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων περιλάμβανε και απευθείας πληρωμές προς τρίτους.


»Η Novartis Pharmaceuticals έχει σταματήσει αυτή την πρακτική εδώ και έξι χρόνια. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ιστορικό αυτών των πληρωμών στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγουμε».

Μετά το 2011 η εταιρεία συνέχισε να πληρώνει για τους σκοπούς αυτούς από το ταμείο της ελληνικής θυγατρικής. Τα χρήματα αυτά κατευθύνονταν σε advisory boards, συμβουλευτικά όργανα, για νέα φάρμακα που συνήθως στην ελβετική εταιρεία ήταν πιο πολυμελή απ’ ό,τι σε ανταγωνίστριές της ,σε ιατρικά άρθρα σε έρευνα και ιατρική εκπαίδευση.

Tον Ιανουάριο του 2017 η εταιρεία δέχθηκε για δεύτερη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2016 κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας για έρευνα αλλά ακόμα δεν έχει κληθεί κάποια στέλεχός της να καταθέσει από τις αρχές για τη φύση των πληρωμών από τον τροφοδότη λογαριασμό.   πηγή: skai.gr




ΠΡΕΖΑ TV
5-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: