Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

ΤΟ PKK ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη την έκρηξη σε κτιριακό συγκρότημα της αστυνομίας στο Ντιγιάρμπακιρ στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόλις μέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Τουρκία για τις εξουσίες του προέδρου.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με ανάρτηση στον ιστότοπο του PKK, όπου αναφέρεται πως αντάρτες της οργάνωσης τοποθέτησαν περισσότερους από 2,5 τόνους εκρηκτικών κάτω από το κτιριακό συγκρότημα για να πραγματοποιήσουν την επίθεση.


Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που μετά την επίθεση είχε μιλήσει για ατύχημα «στη διάρκεια επισκευής οχημάτων», δήλωσε ότι μετά την έρευνα «αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική επίθεση».

Η δήλωση ανάληψης από το PKK επιβεβαιώνει ανακοίνωση των τουρκικών αρχών ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε μια σήραγγα η οποία είχε ανοιχθεί κάτω από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τη νομαρχία, περίπου ένας τόνος εκρηκτικών είχαν τοποθετηθεί «σε ένα τούνελ μήκους 30 μέτρων (…) το οποίο είχε ανοιχθεί από ένα γειτονικό κτίριο» το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση.

Όπως ανακοινώθηκε, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 177 ανθρώπων στο πλαίσιο της έρευνας για το συμβάν.  http://www.efsyn.gr
ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: