Τετάρτη, Απριλίου 26, 2017

TΡΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

Μέχρι την Παρασκευή πρέπει να έχει βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και το επιτελείο του Τραμπ, προκειμένου να μην μπει λουκέτο, αφήνει εκτός τη χρηματοδότηση του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της σφράγισης της μεθορίου με το Μεξικό υπήρξε μία από τις βασικότερες προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ. Μάλιστα ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει ότι η γειτονική χώρα θα έπρεπε να πληρώσει για αυτό.


Οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο είχαν προειδοποιήσει ότι αν η κυβέρνηση επιμείνει να ζητά ομοσπονδιακά κονδύλια για το τείχος, περίπου 1,5 δισ. δολάρια στην παρούσα φάση, τότε θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό. 

Έτσι, η κυβέρνηση αλλάζει γραμμή πλεύσης. Πάντως, ο Τραμπ επανέλαβε -μέσω Twitter- ότι δεν εγκαταλείπει την προεκλογική του υπόσχεση.

«Μην πιστεύετε τα ψεύτικα ΜΜΕ που σας λένε ότι άλλαξα άποψη για το τείχος. Θα γίνει γιατί με αυτό τον τρόπο θα σταματήσει το εμπόριο ναρκωτικών, λευκής σαρκός κλπ» έγραψε.

Η γνωστή σύμβουλός του Κέλι Αν Κόνγουεϊ δήλωσε στο FoxNews ότι δεν είναι ανάγκη να προχωρήσει τώρα η χρηματοδότηση του τείχους, «αλλά παραμένει βασική προτεραιότητα».

Πάντως, η υπόθεση του τείχους διχάζει ακόμα και τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το ακριβές κόστος: ο πρόεδρος μιλά για περίπου 12 δισ. δολάρια, άλλοι τοποθετούν τη δαπάνη έως και τα 20 δισ. δολάρια. . in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
26-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: