Δευτέρα, Απριλίου 10, 2017

THE RANCH - ΡΑΝΤΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ : ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΧΤΙΣΜΕΝΗ ΣΑΝ ΚΑΟΥΜΠΟΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Τι σημαίνει «The Ranch»; Σημαίνει εγκαταστάσεις κατασκήνωσης, από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα πεύκα, στην υπέροχη φύση της κοιλάδας του Σοφικού, μόλις μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας, σε μια μεγάλη έκταση (300 στρεμμάτων) με καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκι και εγκαταστάσεις σε ρυθμούς «Αγριας Δύσης». Με γήπεδα, πισίνες, παιχνίδια, αθλοπαιδίες, με αληθινά άλογα και πόνυ. Το «Ράντσο» αλλάζει τα καλοκαίρια των παιδιών.

Και τι θα πει «δωρεάν 15νθήμερη κατασκήνωση στο The Ranch»; Θα πει ότι το «The Ranch» συμμετέχει στο σχετικό επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ πρόγραμμα και οι άνεργοι ή μισθωτοί (με οικογενειακό εισόδημα έως και 28.000 ευρώ) γονείς μπορούν να χαρίσουν στα παιδιά τους αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Το «Ράντσο» είναι κυριολεκτικά χτισμένο σαν ένα καουμπόικο χωριό. Τα ξύλινα σπιτάκια εξασφαλίζουν την άνετη και ασφαλή διαβίωση των παιδιών, ενώ οι καθημερινές δραστηριότητες προσανατολίζονται στην επαφή των παιδιών με τη φύση στο σκηνικό της «Άγριας Δύσης», με τα άλογα, την Τράπεζα, το τρένο, τις άμαξες και το Saloon.


Στο κέντρο του σκηνικού η Τραπεζαρία με τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια και το προσεγμένο φαγητό για τα παιδιά. Η καθημερινή διαβίωση στο Ράντσο σημαίνει δραστηριότητες όπως ιππασία, τοξοβολία, ξιφασκία, rollers, aerobic, beach volley, τένις, πιγκ πογκ, 5 γήπεδα του µπάσκετ (1 κλειστό), τρία γήπεδα ποδοσφαίρου 11 x 11, πισίνες (35 και 25 μέτρων καθώς και μια παιδική) ποδηλασία και, φυσικά, παιδική χαρά. 

Όμως, παράλληλα το «Ράντσο» προσφέρει και μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς ένα µέρος του καουµπόικου χωριού είναι αφιερωμένο σε παραδοσιακά επαγγέλματα: Λιοτρίβι, αργαλειός, κουρείο, παντοπωλείο, τυροκομείο, τσαγκαράδικο, µύλος. Εκεί, τα παιδιά βλέπουν από κοντά τη δουλειά και μαθαίνουν πώς λειτουργούν τα μηχανήματα και ο εξοπλισµός του κάθε επαγγέλματος.



ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πώς λοιπόν μπορεί κάποιος να κάνει δώρο στο παιδί του τις 15θήμερες διακοπές στην κατασκήνωση του Ράντσου; Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στον ΟΑΕΔ ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 3 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου τα μεσάνυχτα. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ. 

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης. 

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι γονείς των οποίων τα παιδιά είναι γεννημένα από 01/01/2001 έως και 14/06/2011, δηλαδή από 6 έως 16 ετών και τα οποία δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από άλλο φορέα. 

Βασική προϋπόθεση για τους δικαιούχους είναι το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2016 (χρήση 2015) να μην υπερβαίνει το ποσό των 28.000 ευρώ.

ΠΡΕΖΑ TV
10-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: