Τετάρτη, Απριλίου 12, 2017

Η UBER ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μέχρι στιγμής αρκετές μεγαλουπόλεις είχαν βάλει φραγμούς στην δραστηριότητα της Uber, απαγορεύοντας στους οδηγούς να εκτελούν διαδρομές. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ολόκληρη η Ιταλία είπε «όχι» στην κορυφαία εταιρεία. Αναλυτικότερα, το ιταλικό δικαστήριο διέταξε να σταματήσει η Uber όλες τις δραστηριότητες σε ολόκληρη τη χώρα, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το δικαστήριο της Ρώμης χαρακτήρισε την Uber ως μια μεταφορική εταιρεία, η οποία όμως δεν σέβεται τους νόμους και τα κόμιστρα που ισχύουν για τις μεταφορές και τα οποία καθορίζονται από τις αρμόδιες Αρχές.
Αυτό ήταν και το βασικό σημείο ρήξης με τον σύλλογο των ταξί, δεδομένου ότι οι οδηγοί δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις τιμές της Uber.
H Uber έχει πλέον 10 ημέρες στη διάθεση της για να σταματήσει τη λειτουργία της στην χώρα και καλέιται να αναστείλει κάθε διαφημιστική καμπάνια.
Οι υπεύθυνοι της Uber ανέφεραν στην La Repubblica ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης καθώς και ότι ο νόμος ο οποίος επικαλούνται είναι ξεπερασμένος και δεν ωφελεί ιταλική χρήστες.
http://news247.gr

ΠΡΕΖΑ TV
12-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: