Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ- 10 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ -VIDEOS-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό που βρίσκεται στην πλατεία Sennaya. Οι αρχές προχώρησαν στον αποκλεισμό της περιοχής και σε επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών. Οκτώ σταθμοί του μετρό έκλεισαν για το κοινό.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον δέκα νεκροί και 50 τραυματίες, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι στον τελικό απολογισμό, ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε σε βαγόνι συρμού. Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα. Οι αρχές εντόπισαν ένα ακόμη εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος δεν εξερράγη.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αναφέρεται ότι "λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας" και πως η "διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο".
Συγκεχυμένες πληροφορίες μιλούσαν νωρίτερα για για δύο εκρήξεις σε δύο βαγόνια σε διαφορετικούς σταθμούς του μετρό. Η επικρατέστερη εκδοχή ωστόσο είναι ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό που βρισκόταν ανάμεσα στους σταθμούς "Tekhnologichesky Institut" και "Sennaya Ploshchad".
Δήλωση Πούτιν
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Είπε πως μίλησε ήδη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας και πως οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια των εκρήξεων, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκαν.
"Οι αιτίες του γεγονότος δεν έχουν καθοριστεί ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό. Η έρευνα θα δείξει. Σίγουρα, θα εξετάσουμε όλα τα πιθανά σενάρια και αν πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια" ανέφερε στην επίσημη δήλωσή του για το περιστατικό.news247.gr
















Υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες που αναφέρουν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε δύο διαφορετικούς σταθμούς του μετρό.
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε άμεσα για το περιστατικό. news247.gr











την ευθυνη εχει αναλαβει ο isis.


ΠΡΕΖΑ TV
3-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: