Κυριακή, Απριλίου 30, 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ WIKIPEDIA

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε άλλη μια καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο Ίντερνετ μπλοκάροντας το Σάββατο την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, ανακοίνωσε ένας οργανισμός επιτήρησης του διαδικτύου.

Το μπλοκάρισμα της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες εντοπίσθηκε στις 8:00 π.μ., ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ Turkey Blocks.
«Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.
Οργανισμοί επιτήρησης του Ίντερνετ έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Twitter και Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών.
Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι μπλοκάρει το Ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.

Ωστόσο τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του Ίντερνετ υποστηρίζουν πως τα μπλακάουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη διάδοση προπαγάνδας. 
http://news247.gr/

Χθες σε μια δημοσίευσή μας αναφέραμε ότι η Τουρκία αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στη Wikipedia, για την προστασία της εθνικής ασφάλειας. Φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε ήταν ότι η online εγκυκλοπαίδεια αρνήθηκε να αφαιρέσει περιεχόμενο που η τουρκική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να κηλιδώσει τη χώρα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Επικοινωνιών, η πρόσβαση στην Wikipedia περιορίστηκε επειδή η ιστοσελίδα φιλοξενεί άρθρα και σχόλια που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία συντονίζει τρομοκρατικές ομάδες.Έτσι η κυβερνητική υπηρεσία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια διοικητική εντολή για να αποκλείσει τον ιστότοπο, βάσει του νόμου 5651, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ρυθμίζει το περιεχόμενο στο διαδίκτυο με τον ευρύτερο δυνατό τρόπο.
Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι σε κάθε ελευθερία του λόγου. Η κυβέρνηση της χώρας κατά καιρούς έχει μπλοκάρει πάρα πολλούς ιστότοπους, όπως το Wikileaks, το YouTube, το Twitter και το Facebook. Τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης γενικά παρεμποδίστηκαν σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής. Επιπλέον, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί, ενώ άλλοι φυλακίστηκαν επειδή εξέφρασαν κάποια άποψη κατά του Erdogan.

Αυτός ο νέος αποκλεισμός αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι Τούρκοι πολίτες χάνουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ότι οποιοσδήποτε προσπαθήσει να επικρίνει τον πρόεδρο της χώρας θα τιμωρηθεί. https://secnews.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: