Τρίτη, Απριλίου 25, 2017

WIKITRIBUNE: ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ WIKIPEDIA

Ο Jimmy Wales, ο ιδρυτής της Wikipedia, ξεκινά μια υπηρεσία ειδήσεων που θα χρηματοδοτείται μέσω crowd- funded, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση ψεύτικων ειδήσεων.
Η ιστοσελίδα Wikitribune, η δημιουργία της οποία ανακοινώθηκε από τον Jimmy Wales, θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και εθελοντών και θα έχει ως στόχο να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων».



Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, ενώ θα διατίθεται δωρεάν,ενώ θα βασίζεται σε δωρεές.

«Θα είναι η πρώτη φορά που οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες θα δουλεύουν δίπλα δίπλα δίπλα στο να γράφουν ιστορίες όπως συμβαίνουν, να τις επεξεργάζονται ζωντανά καθώς αναπτύσσονται και πάντα να υποστηρίζονται από μια κοινότητα που ελέγχει και επανεξετάζει όλα τα γεγονότα», δήλωσε ο Wales.

 Οι συγγραφείς θα πρέπει να αναφέρουν λεπτομερώς την πηγή κάθε γεγονότος, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται τα δημοσιεύματα ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβή.

Ωστόσο, ενώ ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να κάνει αλλαγές σε μια σελίδα, αυτές θα αναρτώνται μόνο εάν εγκριθούν από κάποιο μέλος του προσωπικού ή κάποιον έμπιστο εθελοντή.

Πηγή: Telegraph 
ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: