Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Τσίπρας: Στόχος τον Αύγουστο 2018 να δανειζόμαστε από τις αγορές

Θα συνεχισουν να προσθετουν νεο χρεος...στο ηδη μεγαλο χρεος...και ετσι ο φαυλος κυκλοες δεν θα τελειωσει ποτε ;)  

Στρατηγικός στόχος είναι η χώρα τον Αύγουστο του 2018 να δανείζεται από τις αγορές «και κάτι τέτοιο είναι κοντά», είτε με τη συμφωνία-λύση που προτείνει ο Σόιμπλε «είτε μια ακόμη καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο απόηχο του δύσκολου Eurogroup, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει της προϋποθέσεις για δυναμικό come back, είπε ότι «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα».


Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου νωρίτερα παρουσίασε την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά».

«Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών -και αρνηθήκαμε- όχι τόσο αισιόδοξη που να αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, πόσο δε μάλλον με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε και διαπραγματευόμαστε αυτές τις μέρες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως «παρά τις περιπέτειες που πέρασε -η χώρα- κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης. Μετά από επτά χρόνια υποτίμησης και ύφεσης έχει πολύ καλές προοπτικές. Εχουμε εξυγιάνει τα οικονομικά και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για ένα δυνατό comeback και γι’ αυτό ζητούμε μια απόφαση για το χρέος που θα αντανακλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Αυτό παλεύουμε, αυτό επιδιώκουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε δημοσκόπηση της γερμανικής Die Welt -η οποία καταγράφει στροφή στην κοινή γνώμη της Γερμανίας για τους Έλληνες που πλέον δεν αποτελούν τους «τεμπέληδες» που τους πληρώνουν, σημειώοντας ότι ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών έχει διαφορετική άποψη για τους Ελληνες.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα έχουμε επαναλαμβανόμενες καλές και θετικές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα, για την οικονομία και για τον σχεδιασμό της αναπτυξιακής ανασυγκρότησης».
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: