Τετάρτη, Μαΐου 17, 2017

Συνεχίζονται οι ομιλίες στη Βουλή για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος | Μνημόνιο 3.1 - Μικρή η συμμετοχή στις πορείες

Με την ιστορική απόφαση της Ολομέλειας να αποκλειστεί η ΚΟ της Χρυσής Αυγής από τις δύο συνεδριάσεις για το πολυνομοσχέδιο -μετά την προκλητική συμπεριφορά Κασιδιάρη σε βάρος του Νίκου Δένδια- ξεκίνησε η συζήτηση για τα μέτρα ύψους 4,9 δισ. ευρώ. Tροπολογία για διανομή μέρους του πλεονάσματος του 2016 υπέβαλε η ΝΔ. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, με την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι, έπειτα από αναλυτική συζήτηση στην οποία μπορεί οποιοσδήποτε να προστρέξει στα πρακτικά και έπειτα από εισήγησή του, η Διάσκεψη των Προέδρων, με ομοφωνία, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια τον αποκλεισμό της συμμετοχής των βουλευτών-μελών της Χρυσής Αυγής από τις δύο συνεδριάσεις. 


Ακολούθως, ο κοινοβουλευτικός εκρπόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας υπέβαλε ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου. Αντίστοιχο θέμα έθεσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς και ο ανεξάρτητος Γ.Καρράς. 
Η ΝΔ ένσταση αντισυνταγματικότητας απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ, με δήλωσή του ο Βασίλης Λεβέντης ξεκαθάρισε ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει το άρθρο που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους έλληνες πολίτες, ωστόσο σημείωσε το εξής: «Η διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, γιατί η Ένωση Κεντρώων παγίως ζητάει μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Αν ικανοποιείτο το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων θα εξοικονομούσαμε περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ η διάταξη που θεσπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομεί 3 εκατ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Επειδή όμως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη».

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων κάνει γνωστό ότι «επί όλου του άλλου νομοσχεδίου, μέτρων και αντιμέτρων, θα ψηφίσει ΟΧΙ» και εκφράζει τη λύπη της «γιατί το τόσο σοβαρό νομοσχέδιο ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος και χωρίς καμία προσυνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα». 

ΝΔ: Τροπολογία για διανομή μέρους του πλεονάσματος

Τροπολογία για την διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016 κατέθεσε η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο, με στόχο το περιεχόμενό της να τεθεί αύριο, Πέμπτη, σε ονομαστική ψηφοφορία.

Η τροπολογία προτείνει να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος του 2016, «με τρόπο ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 2017, στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφολόγησης και της στάσης πληρωμών».

Η κίνηση της ΝΔ προκάλεσε κόντρα με την κυβέρνηση.

Οι τοποθετήσεις των εισηγητών

Είμαστε σε συμφωνία, γιατί είμαστε σε επιτροπεία, είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και κατηγόρησε ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι βούλιαξαν τη χώρα. 

«Τα οικονομικά της χώρας κατέρρευσαν, ναι ή όχι; Θα απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα; 
Φταίτε ή δεν φταίτε; Σαράντα χρόνια που κυβερνήσατε τον τόπο, φάγατε χρήματα σε αυτή τη χώρα; Ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε ο κ. Καραγιαννίδης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπήκε στη μνημονιακή καταιγίδα τα τελευταία χρόνια με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει πως «η συγκεκριμένη συμφωνία βάζει ένα τέλος -τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από την επιτροπεία και μπορούμε να κατευθυνθούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε από τις αγορές χρήματος». 

Παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε η ομιλία του γενικού εισηγητή της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα. «Δυόμισι χαμένα χρόνια, που οι πολίτες χρεώθηκαν δύο αχρείαστα μνημόνια και φτωχοποιήθηκαν» είπε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Χρήστος Σταϊκούρας και προσέθεσε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί το 4ο μνημόνιο.

Έκανε λόγο για μετρολαγνεία με μέτρα που αποκαλύπτουν τη μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που έζησε ποτέ η πατρίδα που καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και που ισοπεδώνουν την κοινωνία. Τα μέτρα συνεπάγονται δύο χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και έναν μισθό για τους μισθωτούς, είπε ο γενικός εισηγητής της ΝΔ. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν κράτησε ούτε μια «κόκκινη γραμμή» χάριν της εξουσίας.

Κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι, αν και είχε πει ότι θα παραιτηθεί, παραμένει στη θέση του αν και το αφορολόγητο γκρεμίζεται. 

«Λέμε ένα 'όχι' καθαρό και στεντόρειο στα μέτρα και στα αντίμετρα που δεσμεύουν τη χώρα στη λιτότητα και την εγκλωβίζουν σε οικονομικά αδιέξοδα» τόνισε ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

«Μόνο ένας μεταλλαγμένος αριστερός θα μπορούσε να ψηφίσει περικοπές συντάξεων και μισθών, ύψους 4,9 δισ. ευρώ, βάρβαρες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ή πλειστηριασμούς» υποστήριξε ο κ. Κουτσούκος και συνέχισε: 

«Σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία θα επικυρώσει το 4ο μνημόνιο που παραδίδει τη χώρα στους δανειστές, με όρους ηττημένου. Ό,τι διεκδικούσαν από το 2010 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ οι δανειστές παραχωρείται τώρα. Ότι δεν δόθηκε με το τρίτο μνημόνιο δίνεται με το τέταρτο. Η απόφαση που θα πάρει σήμερα η κυβερνητική πλειοψηφία δεσμεύει τη χώρα στη λιτότητα, την εγκλωβίζει στην ύφεση και στο οικονομικό αδιέξοδο και τη διαλύει». 

Ο κ. Κουτσούκος, έκανε ακόμα λόγο «για μεγάλη πολιτική απάτη» σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι «είναι ένα μακιαβελικό σχέδιο».

Τέλος, υποστήριξε ότι στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπονται σωρευτικά μέτρα, ύψους 9,2 δισ. ευρώ, που θα φτωχοποιήσουν τη χώρα και θα πνίξουν την αγορά, ενώ από αύριο με την ψήφιση του νομοσχεδίου, όπως είπε, ξεκινάνε 4,9 δισ. ευρώ περικοπές.

Για ένα νέο μνημόνιο με θανατηφόρο μείγμα για τον ελληνικό λαό, που νομιμοποιεί, όπως είπε, τα προηγούμενα μνημόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι το αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM» με ζητούμενο την «ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων» υποστήριξε και προσέθεσε: 

«Κόβετε μισθούς και συντάξεις για να χρηματοδοτήσετε τις τράπεζες. Είναι ντροπή και αίσχος να κάνετε αυτά τα πράγματα και μέσα από καρικατούρες να προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού ενώ τον θυσιάζεται. Κόβετε τις συντάξεις των συνταξιούχων για να στηρίξετε τους εξαθλιωμένους και ζητάτε αυτή τη σφαγή να την στηρίξουν».

Ακόμα, ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για 925.000 πλειστηριασμούς ενώ την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να επιβάλει την αντιλαϊκή, ισοπεδωτική, βάρβαρη πολιτική της «με βία, τσαμπουκά και νταϊλίκι».

«Υποσχετική χωρίς αντίκρισμα» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την αξιολόγηση ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσαντώντης, υποστηρίζοντας ότι «όλα τελούν υπό αίρεση», ενώ τόνισε ότι είναι σαν μία «μεταχρονολογημένη επιταγή, που όταν βρεθεί στα χέρια των πολιτών κινδυνεύει να σκάσει ακάλυπτη».

«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει» ανέφερε ο κ. Κατσαντώνης και έκανε λόγο για ασαφή αντίμετρα, φέρνοντας ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, το επίδομα ενοικίου, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα σχολικά γεύματα.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό και κλείνοντας την ομιλία του είπε χαρακτηριστικά: «Δεν νομιμοποιήστε και δεν έχετε το δικαίωμα να παραδώσετε την Ελλάδα σιδεροδέσμια».

Νομοθετική αλχημεία χαρακτήρισε τα αντίμετρα ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δηλώνοντας ότι το κόμμα του «καταψηφίζει το νέο μνημόνιο» και τονίζοντας ότι αυτή η συμφωνία που έχει ένα πολύ βαρύ τίμημα για τη κοινωνία, είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού κωλυσιεργίας και αναξιοπιστίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πολυνομοσχέδιο φέρνει ένα 4ο μνημόνιο, το μνημόνο 3+ ή μάλλον φέρνει ένα διαρκές μνημόνιο στη χώρα» τόνισε και έδωσε έμφαση στο θέμα των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες όπως είπε «είναι ρέκβιεμ για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

«Το Ποτάμι καταψηφίζει το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο γιατί έχει πολλές θυσίες για τους πολίτες οι οποίες είναι αχρείαστες και οφείλονται στην πόλωση και τις συνεχείς καθυστερήσεις», κατέληξε ο κ. Μαυρωτάς.

.....

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Η ΝΔ που, όσο ήταν κυβέρνηση ψήφισε μόνο μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης εμφανιζόταν βασιλικότερη του βασιλέως, υποσχόμενη «τόσα και άλλα τόσα μέτρα», δίνοντας διαπιστευτήρια στους δανειστές, έφτασε σήμερα στο έσχατο σημείο αυτογελοιοποίησης.

Ενώ αρνείται να ψηφίσει τα ισόποσα αντίμετρα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς – όπως έκανε άλλωστε και τον Δεκέμβριο του 2016 με την ενίσχυση 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχων –, καταθέτει τώρα τη δική της τροπολογία με αντίμετρα.

Παραδοχή πολιτικού και επικοινωνιακού αδιεξόδου; Γκάφα ολκής; Τζάμπα μαγκιά; Ή απλά όλα αυτά μαζί;


  

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την τροπολογία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«To τέταρτο Μνημόνιο έχει αποκλειστικά τις υπογραφές Τσίπρα – Καμμένου και των βουλευτών τους, που το ψηφίζουν. 

Η Νέα Δημοκρατία – όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης - είναι απολύτως αντίθετη. Δεν ψηφίζουμε ούτε μέτρα, ούτε ψευτοαντίμετρα. 

Στηρίζουμε αποκλειστικά και μόνο τη διάταξη που εξισώνει φορολογικά τους βουλευτές με όλους τους Έλληνες πολίτες. 

Καταθέσαμε τροπολογία για την επιστροφή του 0,5% του υπερπλεονάσματος στην κοινωνία, με αντίμετρα που αφορούν όλους τους πολίτες και μπορούν να δοθούν άμεσα.

Η τροπολογία περιλαμβάνει: 

- Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους, κατά 20% 

- Τη μείωση του Φ.Π.Α. για τα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% 

- Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί 

- Και τις αναγκαίες θέσεις, ώστε κανένα παιδί προσχολικής ηλικίας να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. 

Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να την υπερψηφίσει».


Η απάντηση της ΝΔ στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

«Τζάμπα μάγκες είναι όσοι υπόσχονται δήθεν αντίμετρα τρία χρόνια μετά, όταν δεν θα είναι στην Κυβέρνηση. 

Σήμερα ας απαντήσουν: Θα ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία που ανακουφίζει άμεσα, εδώ και τώρα, όλους τους Έλληνες; Ναι ή όχι;».

.....

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε στο κέντρο της πόλης, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Παράλληλα, άλλη ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες σε βαν τηλεοπτικού σταθμού στην πλατεία Κλαυθμώνος. Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν και ζημιές σε προσόψεις καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει προσαγωγές.

Στην πορεία των εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, σε ψηφοφορία, συμμετείχαν εργατικά σωματεία, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πορεία πραγματοποίησε νωρίτερα και το ΠΑΜΕ. «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός. Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ» αναγραφόταν στο πανό που βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας.

«Ο ταξικός πόλεμος ουσιαστικά τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μαραθώνιος, δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Ο ταξικός αγώνας πρέπει να είναι καθημερινός, διαρκείας, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχτούν στο καλάθι της ιστορίας και αυτό ο μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός, το εργατικό λαϊκό κίνημα» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας που έδωσε το «παρών» στην πορεία.

Συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η 24ωρη απεργία της Τετάρτης και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα αποτελούν τη «μητέρα των μαχών» απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που εάν εφαρμοστούν θα γίνει ακόμη πιο δυσβάστακτο το παρόν και πιο αβέβαιο το μέλλον. 

Τονίζει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, προχωρούν σε ένστολη διαμαρτυρία, Αστυνομικοί Λιμενικοί και Πυροσβέστες, ενάντια στο νέο μισθολόγιο. 

Οι ειδικοί φρουροί κρέμασαν πανό στον Λυκαβηττό με συνθήματα κατά των περικοπών, ενώ ένστολοι απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Ποιοι συμμετέχουν

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία έχει ανακοινώσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν στις 17 και στις 18 Μαΐου.

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν επίσης οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. 

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε διήμερη πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, στις 17 και 18 Μαΐου, σε ένδειξη καθολικής αποδοκιμασίας του δικηγορικού σώματος προς τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, με τις οποίες, όπως σημειώνουν, επιβαρύνονται εκ νέου οι ήδη υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων.

Προβλήματα θα υπάρξουν στις συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. 

...

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ- ΠΑΜΕ: Νέα συλλαλητήρια το απόγευμα της Πέμπτης

Σε νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Πέμπτης (18:30), καλεί η ΓΣΕΕ κλιμακώνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση. Το νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο για την ώρα που θα κορυφώνεται στη Βουλή η μάχη για τα νέα μέτρα.  Στην Ομόνοια στις 19:00 καλεί το ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει: «Η μαζική και ενωτική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη γενική απεργία, αλλά και σε όλα τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια θα είναι η δυναμική αντίδρασή μας στη συνέχιση των βάρβαρων και αδιέξοδων πολιτικών που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση.

» Ο κόσμος της μισθωτής εργασίας μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές».

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του αυριανού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:

Κίτρινα ποδήλατα
Γεράσιμος Ανδρεάτος
Βασίλης Λέκκας
Μάνια Παπαδημητρίου
Ζωή Παπαδοπούλου
Νατάσα Παπαδοπούλου - Τζαβέλλα
Σε νέα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις το απόγευμα της Πέμπτης, ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων, καλεί και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα το νέο συλλαλητήριο είναι προγραμματισμένο στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η σημερινή μεγάλη πανεργατική-πανελλαδική απεργία δίνει τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης, μέρας ψήφισης του αντιλαϊκού πακέτου των νέων βάρβαρων μέτρων, στη Βουλή. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί αύριο σε απογευματινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις (στην Αθήνα στις 7 μμ στην Ομόνοια) αλλά και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κλάδων, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

» Στηρίζουμε τη νέα αγωνιστική-παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 πμ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο σφαγιασμό των συντάξεων, τη νέα φοροληστεία, τον αυτόματο 'κόφτη' σε ό,τι πενιχρό έχει απομείνει.

» Στηρίζουμε επίσης την πανελλαδική κινητοποίηση συμβασιούχων εργαζόμενων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στη μία το μεσημέρι με αίτημα το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

» Τέλος, στηρίζουμε την απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα οικοδόμων σε εργοτάξια για 2η συνεχόμενη μέρα καθώς επίσης και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ που καλούν σε μαζική συμμετοχή και στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, έως την Παρασκευή 19 Μάη.

» Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τον εργαζόμενο λαό σε μαζική συμμετοχή».

in.gr, left.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε ομιλία να βρισκόμαστε.