Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί άρνησης της δόσης των 7 δισ. ευρώ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Δ.Τζανακόπουλος το δημοσίευμα της γερμανικής Bild ότι η Αθήνα θα αρνηθεί τη δόση των 7 δισ. ευρώ, αν στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν πάρει λύση για το χρέος.

«Δεν είναι αλήθεια, θα υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αργότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι τέτοια δημοσιεύματα υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα.


Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε το δημοσίευμα.

«Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τα ομόλογά της τον Ιούλιο. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτό που είπα είναι ότι δεν τίθεται θέμα καταβολής της δόσης, γιατί όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. 

» Αλλά η κυβέρνηση έχει την αίσθηση ότι η καταβολή της δόσης χωρίς ξεκάθαρη θέση για το χρέος δεν είναι αρκετή για να γυρίσει το κλίμα στην οικονομία» εξήγησε. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Bild αναφερόταν ότι η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από τη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της.

«Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες» έγραφε.

Η εφημερίδα σημείωνε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.


in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: