Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

ΣΤΙΣ 8 ΜΑΪΟΥ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ «ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ»

Για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαΐου αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Alpha Bank –ως εκπρόσωπος των ομολογιούχων– κατά της εταιρείας Φ. & Κ. Λεμονής («Καλογήρου»). Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων επρόκειτο να εκδικασθεί χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, τα ασφαλιστικά μέτρα ασκήθηκαν κυρίως λόγω ενστάσεων που φέρεται να είχε η Eurobank στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Φ. & Κ. Λεμονής. Πάντως, δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να αρθούν οι όποιες ενστάσεις των πιστωτριών τραπεζών και να δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις.


Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας κυρίως από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις και απομείωση του δανεισμού μέσω διαγραφής χρεών και μεταβίβασης όλων των ακινήτων της εταιρείας στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι η συνολική απαίτηση των τραπεζών στην εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι 55,12 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, ενώ το κοινό ομολογιακό δάνειο που είχε χορηγηθεί στην εταιρεία το 2011 ήταν 49,85 εκατ. ευρώ και καλύφθηκε με 22 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank, με 15 εκατ. ευρώ από την Eurobank και με 12,85 εκατ. ευρώ από την Εμπορική Τράπεζα (έχει εξαγορασθεί από την Alpha Bank το 2013).

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», εκτενής αναφορά στη συγχώνευση της Φ. & Κ. Λεμονής με νέα εταιρεία, τη Λεμονής Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Συμμετοχών και Εμπορικών Σημάτων με διακριτικό τίτλο «Lemhollc», στην οποία εισφέρθηκαν περιουσιακά στοιχεία της αρχικής εταιρείας. Στα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται 450.000 μετοχές της θυγατρικής της Φ. & Κ. Λεμονής στην Κύπρο (της Lemgreg Limited), καθώς και εμπορικά σήματα. Οι παραπάνω πράξεις θεωρούνται από τις πιστώτριες τράπεζες ως προσπάθεια εξαφάνισης περιουσιακών στοιχείων.  
http://www.kathimerini.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: