Τετάρτη, Μαΐου 03, 2017

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με αφορμή την είδηση ότι στην Αθήνα πραγματοποιούνται ακρωτηριασμοί γενετικών οργάνων διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και βασίστηκε σε δημοσιεύματα γύρω από τέτοιες πρακτικές σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες "μαίες" και άτυπους ιμάμηδες.

Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει "ολόκληρη βιομηχανία" από τις "θεραπεύτριες" που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Όπως επισημαίνουν εισαγγελικές αρχές, "πρόκειται περί βαρβαρότητος η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ευνούμενη  ελληνική Πολιτεία".
Το δημοσίευμα στο οποίο βασίζεται η εισαγγελική έρευνα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το αποκαλούμενο "έθιμο" έχει έρθει πλέον και στη χώρα μας και διενεργείται παράνομα σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.  Αντωνία Ξυνού http://news247.gr


ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: