Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με τρεις τραυματίες στον Ασπρόπυργο

Τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, μετά από ανάφλεξη που σημειώθηκε χτες λίγο πριν από τις 3 μ.μ., στην εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο. Στο σημείο που βρίσκεται πίσω από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ, στην περιοχή Νεόκτιστα, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι τρεις εργαζόμενοι, ηλικίας 33, 40 και 27 ετών, διακομίστηκαν από το ΕΚΑΒ με εγκαύματα στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα, καθώς φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού, στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ για τον δεύτερο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αναζητούνταν κρεβάτι σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου. Ο τρίτος εργαζόμενος είχε πιο ελαφρά τραύματα και παρέμεινε στο τμήμα βραχείας νοσηλείας για παρακολούθηση.
Πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος απαιτεί το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας
Στο πλευρό των τραυματιών εργατών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή συνδικαλιστές από το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.
Σε ανακοίνωσή του για το ατύχημα, το Συνδικάτο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Για άλλη μια φορά, αναδεικνύεται ότι μπροστά στο κέρδος των επιχειρηματιών έρχεται σε δεύτερη μοίρα η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας, κανονισμοί και διαδικασίες, δεν χορηγούνται τα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ δεν συντηρείται επαρκώς ο εξοπλισμός. Γι' αυτό συνάδελφοί μας καίγονται, σακατεύονται και άλλοι δεν γυρνάνε σπίτι τους από το μεροκάματο. Το Σωματείο απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος και την άμεση παρέμβαση του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και στις συναφείς επιχειρήσεις».
Απευθυνόμενο στους εργαζόμενους τονίζει: «Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση. Οι συνάδελφοι στην "TOP GAS" να μη δεχτούν να εργαστούν χωρίς πρώτα να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας στο χώρο εργασίας. Το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, αλλά παράλληλα εντείνει την πάλη του για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς. Στους συναδέλφους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και ελπίζουμε να γυρίσουν σύντομα στις οικογένειές τους».
Ανακοίνωση από την ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ
Τη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στους τρεις εργάτες και τις οικογένειές τους εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
«Το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα», υπογραμμίζει, «δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε και θα είναι το τελευταίο, όσο θα κυριαρχεί η πίεση για αύξηση των κερδών των εργοδοτών, η ασυδοσία της εργοδοσίας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα, τα εργοδοτικά εγκλήματα διαρκώς και πληθαίνουν, αφού ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών εντείνεται με θύματα τους εργαζόμενους.
Οι πρόσφατοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανάβουν το πράσινο φως ώστε κεφάλαιο και εργοδοσία να γίνουν ακόμα πιο αδίστακτοι απέναντι στην εργατική τάξη. Μπροστά στο κυνήγι του κέρδους, η ανθρώπινη ζωή λίγο μετράει για όλους αυτούς.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργάτες να συμπορευτούν μαζί του και να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες που έχει η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Δεν νοείται σε μια εποχή που παράγεται τεράστιος πλούτος, αυτοί που τον παράγουν όχι απλά να μην τον καρπώνονται, αλλά να ζουν και με το φόβο αν θα γυρίσουν σπίτι τους απ' το μεροκάματο. Γι' αυτό απαιτείται σύγκρουση με το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Προϋπόθεση είναι η οργάνωση των εργατών στους χώρους δουλειάς».
http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: