Πέμπτη, Μαΐου 11, 2017

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ

Με κλιμάκωση του αγώνα τους απαντούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» στην επίθεση της εργοδοσίας, που εξελίσσεται με τις πλάτες της κυβέρνησης, των ελεγκτικών μηχανισμών και της Αστυνομίας.
Χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την προσπάθεια της «MARKET IN» να βγάλει εμπορεύματα από το κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Πολίχνη, προφανώς στο πλαίσιο συμφωνίας μεταβίβασης της επιχείρησης, και αμέσως οργάνωσαν κινητοποίηση έξω από το κατάστημα, εμποδίζοντας την έξοδο των εμπορευμάτων.

Εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων της «Καρυπίδης» πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ενημέρωσαν για την επιχείρηση μεταφοράς εμπορευμάτων και ζήτησαν να καταθέσουν μήνυση. Η Αστυνομία τους απέτρεψε, στο όνομα ότι «δεν πρόλαβε να τελεστεί το αδίκημα».
Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να παρεμβαίνουν ώστε να μην αδειάσουν τα καταστήματα από εμπορεύματα και εξοπλισμό, καθώς υπάρχει απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που διατάσσει την κατάσχεση μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ για καθέναν από τους εργαζόμενους.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν παράλληλα και την Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία τελικά μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις εμφανίστηκε, όμως και σε αυτή την περίπτωση έφυγε άπραγη.
Οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ έξω από το κατάστημα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς τους εργοδότες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ ότι θα αγωνιστούν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2016 και το τελευταίο διάστημα βλέπουν την επιχείρηση να αδειάζει το ένα κατάστημα μετά το άλλο και να τα παραδίδει για λειτουργία σε άλλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας τους.
Θυμίζουμε ότι και την περασμένη Πέμπτη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από κατάστημα της «Καρυπίδης» στην Κάτω Τούμπα, αντιδρώντας στο ξήλωμα και τη μεταφορά εξοπλισμού, προκειμένου να αδειάσει το κατάστημα για να παραδοθεί για λειτουργία στη «MARKET IN».
Στα Γιάννενα
Την ίδια ώρα, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (ΕΑΣΙ) γιατί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, στις 3 Μάη, «κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσωρινής διαταγής μεταξύ εργαζομένων και του νέου εργοδότη "MARKET IN" που πήρε τα καταστήματα από τα σούπερ μάρκετ "Καρυπίδης", παρενέβη υπέρ της νέας εργοδοσίας για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της (το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το κατάστημα ανήκει στην ιδιοκτησία της), προσπαθώντας να συμβάλει να πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι».
Επίσης, καταγγέλλει ότι η ΕΑΣΙ δεν έμεινε μόνο σε αυτή την παρέμβαση, αλλά «προχώρησε σε προφορικούς εκβιασμούς εργαζομένων, με στόχο να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους».
Οπως αναφέρει, «η απαράδεκτη στάση τους πηγάζει από το γεγονός ότι η ΕΑΣΙ λειτουργεί ως ΑΕ και γι' αυτό το μόνο που την απασχολεί είναι πόσο γρήγορα θα προωθήσει τα συμφέροντά της, τα προϊόντα της ΖΟΙΝΟΣ (συνεταιριστική Ζίτσας ΑΕ) μέσα στο κατάστημα και όχι φυσικά τα συμφέροντα των εργαζομένων».   

http://www.rizospastis.gr

ΠΡΕΖΑ TV
11-5-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΛΑΨΟΜΟΥΝΙΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.