Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τη θέση της ελληνικής πλευράς για τη ρύθμιση του χρέους ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνάντησή του, τη Δευτέρα στην Αθήνα, με τον ομόλογό του της Βαυαρίας δρ Μάρκους Σόντερ, υπογραμμίζοντας ότι η εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης στη δεδομένη στιγμή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ασφαλούς οικονομικού περιβάλλοντος, πράγμα απαραίτητο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.


Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον βαυαρό υπουργό Οικονομικών για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τα βήματα που έπονται για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας. 

Ο έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να σκεφτεί σοβαρά η Ευρώπη το θέμα της συμπερίληψης του κόσμου της εργασίας στην οικονομική ανάπτυξη. Οπως σημείωσε, εάν οι πολίτες της Ευρώπης νιώθουν ότι τους αναλογεί μόνο μερίδιο στη λιτότητα και όχι στην ανάκαμψη, αυτό θα ενισχύσει πολιτικά τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Με τη σειρά του ο δρ Σόντερ επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον ομόλογό του της Βαυαρίας, κύκλοι του υπουργείου υπογράμμιζαν ότι μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως κατ' επανάληψη έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: