Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Με συνταγή «Πυρήνων της Φωτιάς» η επίθεση στον Παπαδήμο - Ψαχνουν κι αλλα τρομοδεματα

Ο τρόπος δράσης, οι ομοιότητες και οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση ότι πιθανόν πίσω από την επίθεση να βρίσκεται η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Η οργάνωση που με τις περισσότερες από 300 επιθέσεις από τον Ιανουάριο του 2008 μπήκε δυναμικά στο τοπίο της νέας γενιάς τρομοκρατικής δράσης, παρά τα συνεχή πλήγματα που έχει δεχθεί -60 συλλήψεις μελών της-- ανασυντίθεται και παραμένει στην ενεργό δράση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ένα άλλο χαρακτηριστικό που την καθιστά επικρατέστερη για τη βομβιστική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, είναι ότι στα χρόνια δράσης της έχει ειδικευτεί στην αποστολή τρομοδεμάτων και παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων.


Είναι η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε στη μαζική αποστολή τρομοδεμάτων. Τον Νοέμβριο του 2010 η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς απέστειλε δέσμη 14 παγιδευμένων δεμάτων σε πρόσωπα με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Την ίδια συνταγή με μικρές διαφοροποιήσεις - τα δέματα αντικαταστάθηκαν από φακέλους που περιείχαν μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, χωρίς πυροκροτητή, ώστε να μην ανιχνεύονται από τα μηχανήματα ελέγχου στα αεροδρόμια - χρησιμοποίησαν και φέτος στα μέσα Μαρτίου αποστέλλοντας παγιδευμένο φάκελο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών (ανέλαβαν την ευθύνη) και τον φάκελο που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Λίγες ημέρες αργότερα εντοπίστηκε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ μια ακόμα δέσμη τρομοφακέλων που προορίζονταν για αξιωματούχους.

Για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, ωστόσο, οι Αρχές μέχρι να ολοκληρωθεί η συλλογή αποδεικτικών στοιχείων αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα της οργάνωσης. in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι πτφ κατέθεσαν ευρεσιτεχνία για φακέλους αυτόματου ανοίγματος.