Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

«Απογοητευτική» χαρακτήρισε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι κατά την Άγκυρα εμπλέκονται στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση περί μη έκδοσης των «οκτώ» θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή συνεργασία Τουρκίας και Ελλάδας, στην οποία η Άγκυρα καταλογίζει ότι «αγκαλιάζει τους πραξικοπηματίες».
Η Άγκυρα αναφέρει επίσης ότι δεν βλέπει την απαραίτητη στήριξη που θα έπρεπε να δει από μια χώρα - σύμμαχο στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την εγκληματικότητα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμά ότι η απόφαση είχε πολιτικά κίνητρα και ότι η ελληνική δικαιοσύνη αγνόησε τα δικαιώματα των θυμάτων της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι η μη δίωξη των φερόμενων ως δραστών του πραξικοπήματος, οδηγεί στην ατιμωρησία τους, με την Ελλάδα να τους παρέχει «καταφύγιο».
Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι έχουν εμποδίσει στο παρελθόν την εκδίκαση μελών «τρομοκρατικών» οργανώσεων, όπως το DHKP / C και το PKK, και καταλογίζει στην Ελλάδα ότι «επαναλαμβάνει το λάθος της ακόμη μία φορά».
«Όχι» Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση και των δύο τελευταίων Τούρκων
Νωρίτερα την Πέμπτη, ένα ακόμη «όχι» εισέπραξαν οι τουρκικές αρχές για την έκδοση των δύο τελευταίων στρατιωτικών, από το Συμβούλιο Εφετών.
Είχε προηγηθεί εντός την εβδομάδας, απόρριψη του τουρκικού αιτήματος για την έκδοση και των υπολοίπων έξι Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Κάνοντας δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα, που τάχθηκε κατά της έκδοσης και των δύο τελευταίων Τούρκων στρατιωτικών, επικαλούμενος και τις πρόσφατες τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου με τις οποίες απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα των τουρκικών αρχών, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το δεύτερο αίτημα της γείτονας χώρας.
Όπως είπε ο Εισαγγελέας, «είναι εξαιρετικά οδυνηρό και για τη χώρα που ζητά την έκδοση και για τη χώρα που την αρνείται. Μπορεί αύριο και η Ελλάδα να ζητά κάποιους για σοβαρά αδικήματα και να αρνείται η Τουρκία ή άλλη χώρα. Δεν μπορώ όμως να εισηγηθώ την έκδοση γιατί δεν έχουν αλλάξει οι λόγοι της άρνησης. Σταμάτησαν οι βασανισμοί; Οι διωγμοί; Οι ομαδικές απολύσεις και διώξεις; Καταλαβαίνω ότι μια δεύτερη απορριπτική απάντηση στα αιτήματα έκδοσης ενδεχομένως να προκαλέσει δυσφορία στη γείτονα. Όμως αν κοιταχθεί με ειλικρίνεια στον καθρέπτη η σύγχρονη Τουρκία θα καταλάβει γιατί έρχεται η μία άρνηση μετά την άλλη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες για την έκδοση των φερόμενων πραξικοπηματιών».
Η κράτησή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών θα συνεχιστεί μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις για το άσυλο που έχουν αιτηθεί.
naftemporiki.gr   http://www.naftemporiki.gr  

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: