Δευτέρα, Μαΐου 08, 2017

ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗΣ

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το συντριπτικό 66% έκανε τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. 

Ο Μακρόν μαζί με τον απερχόμενο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ παρέστησαν στην τελετή για την επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, ο Μακρόν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με 66,10%, έναντι 33,99% για την Μαρίν Λεπέν.


Ο Μακρόν θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες προκλήσεις -την ενδημική ανεργία (10%), την απειλή της τρομοκρατίας, την αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αντίπαλός του, που υπέστη βαριά ήττα, παρά την επιθετική εκστρατεία της εναντίον της μετανάστευσης, του ευρώ, της παγκοσμιοποίησης και της ΕΕ, εξέφρασε ικανοποίηση για το «ιστορικό» αποτέλεσμα του κόμματός της, που κατ' αυτήν αποτελεί πλέον την «μεγαλύτερη δύναμη της Αντιπολίτευσης» στη Γαλλία.

Η Λεπέν συγκέντρωσε πάνω από 10,5 εκατομμύρια ψήφους, ξεπερνώντας κατά πολύ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (7,7 εκατ.), αντίθετα με τον πατέρα της, τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, που ελάχιστα είχε αυξήσει το ποσοστό του στον δεύτερο γύρο όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ζακ Σιράκ το 2002.

Τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Γαλλίας, οι Σοσιαλιστές και οι Ρεπουμπλικάνοι, που αποκλείστηκαν ήδη από τον πρώτο γύρο, θα προσπαθήσουν όμως να πάρουν τη ρεβάνς στις βουλευτικές εκλογές.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
8-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: