Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Ειδήσεις απο τους χωρους εργασίας που δεν θα διαβάσετε σε κανενα ΜΜΕ

«ΤΟΡ GAS»: Στην Εντατική των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Αγιος Σάββας» συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από την περασμένη Πέμπτη οι δύο εργάτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους σε σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου «TOP GAS» στον Ασπρόπυργο. Και οι δύο εργάτες έχουν υποστεί εισπνευστικά εγκαύματα και εγκαύματα στο σώμα τους.

ΝΠΙΔ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΝΠΙΔ Ειδικής Αγωγής, με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων σε Σχολεία - Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), απαιτώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους εργαζόμενους. Διεκδικούν επίσης: Δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Αποκατάσταση, Ειδική Αγωγή, υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά χρηματοδοτούμενη από το κράτος στο ύψος των αναγκών, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, που δεν θα αφήνει έξω κανένα παιδί που το έχει ανάγκη. Κανένας γονιός να μην πληρώνει για τις θεραπείες των παιδιών του. Αμεση καταβολή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς. Απορρόφηση όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων σε δημόσιες δομές, με πλήρη και σταθερή δουλειά και εξασφαλισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» - «ΘΡΙΑΣΙΟ»: Τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Θριάσιο» πραγματοποιούν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ (Εθν. Αντιστάσεως 8, Αλιμος), όπου συνεδριάζει το ΔΣ του Οργανισμού. Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 14.30 στο μετρό Αλίμου, ενώ το Σωματείο «Θριασίου» έχει προκηρύξει στάση εργασίας (13.00 - 15.00). Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απαιτούν: Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ. Να γίνεται η πληρωμή κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση ή περικοπή. Να εξασφαλιστούν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας. Να μην απολυθεί κανείς. Να προσληφθούν όλοι με μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα.
ΙΓΜΕ: Την κυβερνητική πολιτική, όπως εκφράστηκε και στην τελευταία συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, καταγγέλλει η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με ευθύνη της αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ από τις απαντήσεις του υπουργού προκύπτει ότι καταβολή των δεδουλευμένων δεν θα γίνει πριν τον Ιούλη. Την ίδια στιγμή, παραβλέποντας αμετάκλητες αποφάσεις της δικαιοσύνης, η κυβέρνηση αρνείται να καταβάλει αποζημιώσεις προς πρώην και νυν εργαζόμενους που αφορούν ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το Συνδικάτο, τέλος, καταγγέλλει το σχέδιο της κυβέρνησης για «μικρό και ευέλικτο ΙΓΜΕ» και απαιτεί από την κυβέρνηση «να ανοίξει ακατάσχετος λογαριασμός μισθοδοσίας για τους εργαζόμενους και να ξεκινήσει η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οικονομικών απαιτήσεων νυν και πρώην εργαζομένων του ΙΓΜΕ».
  
http://www.rizospastis.gr/

ΠΡΕΖΑ TV 
30-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: