Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Μαξίμου: Διαψεύδει τα σενάρια για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το χρέος

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών «σε αυτή τη φάση» για το θέμα του χρέους, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι της Τρίτης.

Αναλυτικότερα οι ίδιες πηγές σημείωναν: «Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. 


» Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών».

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ανέφερε πως θα περίμενε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να σηκώσει το τηλέφωνο, να μιλήσει με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και να στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και αναρωτήθηκε: «Αν δεν συνεννοηθούμε τώρα, πότε θα συνεννοηθούμε;».

Εν τω μεταξύ, κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις Παπαδημούλη έκαναν το εξής σχόλιο: «Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης». 


in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
30-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: