Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

ΑΘΩΟΣ Ο ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΙΣΙΝΑ» ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

Αθώοι ομόφωνα κρίθηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά η πρώην διευθύντρια του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, Κωσνταντίνα Γέρου, και ο αρχιφύλακας, Αντώνης Αραβαντινός, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη για παράβαση καθήκοντος και παραβάσεις πολεοδομικών διατάξεων, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στην πίσω αυλή του Ψυχιατρείου είχε κατασκευαστεί «πισίνα» και «μπάρμπεκιου».


Η εισαγγελική πρόταση ήταν ομόφωνα απαλλακτική, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετούνταν τα συγκεκριμένα αδικήματα. Ο Αντώνης Αραβαντινός στην κατάθεσή του ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης ήταν η αναβάθμιση των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων και η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου που πριν ήταν σκουπιδότοπος. Τόνισε, επίσης, ότι είχε προταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο χώρος αυτός μετά από αξιοποίησή του με διάφορα έργα, να γίνει χώρος συνάντησης για τους κρατουμένους, όταν θα έχουν επισκεπτήριο με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών. 

Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, δόλος ή όφελος για τη διαμόρφωση και την κατασκευή του συγκεκριμένου χώρου, που πριν ήταν σκουπιδότοπος, ανέφερε από την πλευρά της η πρώην διευθύντρια των φυλακών, ενώ τόνισε ότι με τη συμβολή του Αντώνη Αραβαντινού η λογική ήταν να φτιαχτεί μια αυλή κήπος προς όφελος της ψυχικής υγείας των κρατουμένων. Θεώρησε, επίσης, ότι δεν απαιτείται κάποια άδεια για μια τέτοια κατασκευή που παρόμοιες έχουν γίνει και σε άλλα καταστήματα κράτησης. 

«Δημοσιογραφικές υπερβολές που μπορεί να οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης κατέρρευσαν με την εκδίκαση της σημερινής υπόθεσης, ενώ αποκαταστάθηκε η αλήθεια» τόνισε ο συνήγορος της κ.Κωνσταντίνας Γέρου, Χαράλαμπος Λυκούδης. 

«Το δικαστήριο έκρινε ότι η ποινική δίωξη που στηρίχθηκε σε ένα μεθοδευμένο δημοσίευμα δεν στοιχειοθετεί κανένα ποινικό αδίκημα. Αυτό που πρέπει να απασχολεί τις αρχές είναι οι συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και όχι η υποκρισία» ανέφερε από την πλευρά του ο συνήγορος του Αντώνη Αραβαντινού, Γιάννης Απατσίδης.
  in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: