Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Μέρκελ: Πρέπει να βοηθήσουμε τον Μακρόν να πετύχει - Τι δενκαταλαβαίνουμε για το τί είδους πολιτική θα κάνει;

Η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να πετύχει, σημείωσε τη Δευτέρα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να καταφέρει ο Μακρόν να καταπολεμήσει το πρόβλημα της ανεργίας στη Γαλλία.

Η Μέρκελ σημείωσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς του λαϊκιστές είναι να επιλύσει τα προβλήματα.

Ο Μακρόν πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη με ενώσεις και σωματεία για να συζητήσει τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά. Έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να εκδώσει διατάγματα ακόμα και εντός του καλοκαιριού για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών νόμων στη Γαλλία, όπου η ανεργία αγγίζει το 9,6%.


Ερωτηθείσα για το μεγάλο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας, η Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της θα μπορούσε να επενδύσει ακόμη περισσότερο εάν η εγχώρια ζήτηση αποτελεί κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης.

Η καγκελάριος σημείωσε ότι οι λόγοι για το πλεόνασμα είναι η κρίση στο ευρώ εξαιτίας της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η χαμηλή τιμή του πετρελαίου.

Να προχωρήσουμε γρηγορότερα στην ενοποίηση της ευρωζώνης

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχαν ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ και ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανακοίνωσαν τη σύσταση μιας ομάδας εργασίας προκειμένου να προχωρήσει «γρηγορότερα και μακρύτερα» η ενοποίηση της ευρωζώνης.

«Συμφωνήσαμε έτσι να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά μια ομάδα εργασίας μεταξύ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και εμού, της οποίας έργο θα είναι να παρουσιάσει… πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για να προχωρήσουμε στην ενοποίηση της ευρωζώνης», δήλωσε ο Λεμέρ από το Βερολίνο, αναφερόμενος στα θέματα της «δημοσιονομικής σύγκλισης», του «συντονισμού των οικονομικών πολιτικών» και των κοινών επενδύσεων. 

Η ευρωζώνη παραμένει οικονομικά ευάλωτη λόγω των μακροοικονομικών ανισορροπιών και του χαμηλού δομικού πληθωρισμού, δήλωσαν οι δύο υπουργοί σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παρά την σημερινή ενισχυόμενη οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη, δεν έχουν ανακάμψει πλήρως όλα τα κράτη-μέλη από την τελευταία κρίση, και η ευρωζώνη είναι οικονομικά ευάλωτη λόγω βασικών μακροοικονομικών ανισορροπιών, του χαμηλού δομικού πληθωρισμού και του σημαντικού κατακερματισμού του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφεραν οι δύο υπουργοί στην κοινή τους δήλωση. Παράλληλα στην ανακοίνωσή τους συμφώνησαν ότι ο βαθύτερος συντονισμός και η ενοποίηση της οικονομικής πολιτικής είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η πραγματική οικονομική σύγκλιση.

«Για αυτό το λόγο, η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι προτεραιότητα, όπως προβλέπεται στον Οδικό Χάρτη του Ecofin τον Ιούνιο του 2016», πρόσθεσαν.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: