Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Διαμαρτυρία υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης στη Βενεζουέλα

Χιλιάδες πολίτες στο Καράκας διαδήλωσαν χθες κατά της κυβέρνησης Μαδούρο και υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το κλείσιμο ενός τηλεοπτικού σταθμού που υποστήριζε την αντιπολίτευση. Τότε ο αείμνηστος Ούγκο Τσάβες δεν είχε ανανεώσει την άδεια του καναλιού.


Νεαροί διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες έκλεισαν δρόμους με φορτηγά στα οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά δημιουργώντας πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και οι ομάδα ατόμων απάντησε με ρίψη μολότοφ και πετρών.

Οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις στη Βενεζουέλα είναι καθημερινές πλέον από την 1 Απριλίου και μετά. Συνολικά 58 άτομα έχουν σκοτωθεί. Ένας 33χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί την Πέμπτη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Κουμπαντάρε κατέληξε την Παρασκευή.

Οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι μια 34χρονη πρώην στρατιώτης σκοτώθηκε το Σάββατο αφού χτυπήθηκε από ομάδα ατόμων επίσης στην ίδια πόλη. Αν και η εισαγγελία δεν συνδέει τον θάνατο της με τις διαδηλώσεις, ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι το θύμα δέχθηκε επίθεση επειδή έβγαζε φωτογραφίες μιας τελετής στη μνήμη του 33χρονου που τραυματίστηκε και στη συνέχεια κατέληξε.

Τέλος, επτά στους δέκα πολίτες της Βενεζουέλας επιθυμούν την απομάκρυνση του προέδρου της Βενεζουέλας, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις με τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση να πυροδοτεί τη λαϊκή οργή. Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα. 
EFSYN.GR
ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: