Δευτέρα, Μαΐου 22, 2017

Το Ισραήλ ο επόμενος σταθμός της πολυήμερης περιοδείας Τραμπ

Μετά από ένα εντατικό διήμερο πολιτικών συνομιλιών και εμπορικών συμφωνιών στη Σαουδική Αραβία, ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια «αναζωογόνησης» της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ θα επισκεφτεί και τους Αγίους Τόπους.


Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του ήταν η Σαουδική Αραβία, όπου μεταξύ άλλων, έκλεισε συμφωνία-μαμούθ 380 δισ. δολαρίων για την προμήθεια όπλων.

Απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο εκπροσώπων του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι αραβικές χώρες έχουν πληρώσει τον βαρύτερο φόρο αίματος στην «φανατική βία», καλώντας να ενωθούν ώστε να «ξεριζωθεί από τη Γη» το Ισλαμικό Κράτος.

Έδειξε μάλιστα το Ιράν ως υπεύθυνο για «υποδαύλιση της φωτιάς του θρησκευτικού πολέμου και της τρομοκρατίας».

Το πρόγραμμα του Τραμπ

Τη Δευτέρα θα βρεθεί στην Ιερουσαλήμ και την Τρίτη στη Βηθλεέμ. Την Τετάρτη 24 Μαΐου θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο. Στη συνέχεια (25 Μαΐου) θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Τέλος, την Παρασκευή 26 Μαΐου θα μεταβεί στη Σικελία για τη Σύνοδο της G7. 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: