Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Έρευνα στα γραφεία της Daimler για το σκάνδαλο εκπομπής ρύπων

Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών μπαίνει η Daimler, στο πλαίσιο της διερεύνησης του διεθνούς σκανδάλου παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων. Μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία της εταιρείας, την Τρίτη, διαμηνύουν πως βρίσκονται σε επαφή με Αρχές στις ΗΠΑ.

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αμερικανικές Αρχές» ανέφερε το γραφείο του δημόσιου κατήγορου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατά την έφοδο, εισαγγελικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν έρευνες σε γραφεία και άλλους χώρους της Daimler, στο πλαίσιο των ερευνών «σε βάρος γνωστών και αγνώστων υπαλλήλων στη Daimler οι οποίοι είναι ύποπτοι για απάτη και παραπλανητική διαφήμιση που συνδέεται με τη χειραγώγηση των εκπομπών σε επιβατικά οχήματα ντίζελ».


Η είδηση για τις επαφές μεταξύ των γερμανικών και αμερικανικών αρχών έγινε γνωστή μία ημέρα αφού η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αγωγή κατηγορώντας την Fiat Chrysler Automobiles ότι χρησιμοποίησε παρανόμως λογισμικό για να παρακάμψει τους ελέγχους εκπομπής ρύπων σε 104.000 οχήματα με κινητήρες ντίζελ που πούλησε από το 2014.

Νωρίτερα φέτος, η Daimler είχε δηλώσει ότι οι κινήσεις που είχαν κάνει τον τελευταίο καιρό οι αμερικανικές Αρχές, για να ερευνήσουν τις εκπομπές ρύπων σε οχήματα ντίζελ και τις βοηθητικές συσκευές ελέγχου των ρύπων θα μπορούσε να οδηγήσουν σε σημαντικά πρόστιμα και ανάκληση οχημάτων.

«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τις αρχές, δώσαμε τις ίδιες πληροφορίες στον εισαγγελέα στη Στουτγάρδη και τις αμερικανικές αρχές» δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, εκπρόσωπος της Daimler. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, δεν εμπλέκεται κάποιο μέλος του συμβουλίου της Daimler στην έρευνα.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: