Πέμπτη, Μαΐου 04, 2017

EWG: ΤΟ EUROGROUP ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, το EuroWorking Group «χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.


Σε συνέχεια της εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, ενώ επίσης στο άμεσο μέλλον να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου του 2016».


Η συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (EuroWorking Group) πραγματοποιήθηκε σήμερα με σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για τη συζήτηση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που αναμένεται να λάβει χώραν στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών του G7 στις 11-13 Μαΐου στο Μπάρι της Ιταλίας. απε
ΠΡΕΖΑ TV
4-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: