Παρασκευή, Μαΐου 12, 2017

H ΝΔ προσπαθεί να χτίσει δήθεν λαϊκο προφιλ τρέχοντας σε καφενεια και γειτονιες - Το παρελθον δεν διαγραφεται ομως....

Εικόνες όπως αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη περιτριγυρισμένο από παππούδες σε καφενείο της Καλλιθέας να τους εξηγεί τις συνέπειες στις συντάξεις τους από τα μέτρα που συνομολογεί η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς και το όραμά του για το μέλλον των εγγονιών τους, αναμένεται να γίνουν συχνό φαινόμενο το αμέσως επόμενο διάστημα.
  
Αν και αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν είναι πρωτόγνωρος για τον πρόεδρο της ΝΔ μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντούτοις αυτή τη φορά έχει να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα που είναι η προσαρμογή της γαλάζιας αντιπολιτευτικής γραμμής σε συνθήκες, όπου –σύμφωνα με πληροφορίες- υπάρχει μια σχετική κόπωση στη βάση και τα στελέχη της ΝΔ που είχαν επενδύσει πολλά στην αμεσότητα του αιτήματος της πολιτικής αλλαγής και τώρα βλέπουν τον ορίζοντα των εκλογών να απομακρύνεται.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε τέτοιου είδους δραστηριότητες λέγοντας ότι «θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές - εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο - να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει». Μάλιστα ανάλογο κάλεσμα είχε απευθύνει και στους βουλευτές του στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.
Όπως περιέγραφε χαρακτηριστικά γαλάζιο στέλεχος «θα πρέπει μετά από έναν αγώνα ταχύτητας να τρέξουμε χωρίς καμία καθυστέρηση στο ίδιο τέμπο έναν νέο αγώνα αντοχής». Σ’ αυτό το πλαίσιο ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει τον τόνο του ανοίγματος στην κοινωνία, καθώς ακόμα και στο επίπεδο των γαλάζιων στελεχών προκαλεί έκπληξη η ικανότητα προσαρμογής της κυβέρνησης στην υπογραφή μνημονιακών συμφωνιών παρά τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναρωτιόταν κορυφαίο στέλεχος και βουλευτής της ΝΔ «πως γίνεται ο κ. Τσίπρας από τις διαδηλώσεις στη Γένοβα να υπογράφει σε δύο χρόνια δύο μνημόνια;», ενώ άλλος γαλάζιος βουλευτής σχολίαζε ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι η μακροβιότερη στην περίοδο της κρίσης και των μνημονίων».
Κατά τα φαινόμενα τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν στη ΝΔ το βαρύτερο νόημα της φράσης που πολλές φορές χρησιμοποιούν η ηγεσία και τα στελέχη της ότι «η κυβέρνηση τα δίνει όλα για να παραμείνει γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας». Ωστόσο οι συνεχείς εκδηλώσεις και γαλάζιες εξορμήσεις είχαν δημιουργήσει προσδοκίες που εν μέρει τώρα διαψεύδονται και αυτό δημιουργεί έναν προβληματισμό για το πώς θα επιδράσει ο παράγοντας χρόνος στην ψυχολογία πρώτα απ’ όλα της νεοδημοκρατικής κομματικής βάσης και κατ’ επέκταση στους πολίτες.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις για διάφορους τομείς πολιτικής ωστόσο ήδη το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ έχει προγραμματίσει σειρά επαφών για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι το πώς αντιμετωπίζει η αγορά τα νέα πολιτικά δεδομένα. Ο τομεάρχης οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, με τους αναπληρωτές τομεάρχες Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θόδωρο Φορτσάκη είχαν συνάντηση με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Σύμφωνα με τη ΝΔ «σε ότι αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τις δυσμενείς προβλέψεις της σχετικά με το ύψος και την μεγάλη περίοδο επίτευξης πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα νέα μέτρα λιτότητας, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή των συντάξεων, καθώς και για την μεγάλη επιβάρυνση που θα προκύψει για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών τους».

Θοδωρής Λαπαναΐτης 
news247.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιό καφέ θα πάει μετά; Κερνά τους καφέδες;