Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

Ο ΤΡΑΜΠ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ OBAMACARE, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να πανηγύρισε το «τέλος» του Obamacare, μέσω του οριακού αποτελέσματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ωστόσο, η επόμενη μάχη για την κυβέρνησή του θα δοθεί στη Γερουσία, όπου οι συσχετισμοί είναι ακόμα πιο οριακοί.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο πέρασε με 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά και αποτέλεσε την πρώτη κοινοβουλευτική νίκη του Τραμπ σε ένα ζήτημα που ήταν ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα.


Το νέο νομοσχέδιο διατηρεί σε ένα βαθμό τη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, όπως και την πρόβλεψη οι νέοι έως 26 ετών να καλύπτονται από τους γονείς τους.

Ωστόσο, άλλα σημαντικά ζητήματα μένουν εκτός: όπως η υποχρέωση των επιχειρήσεων με τουλάχιστον 50 εργαζομένους να τους παρέχουν ασφάλιση.

Επίσης, οι ασφαλιστικές μπορούν να χρεώνουν έως και πέντε φορές πιο ακριβά τους μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες τους.

Οι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι με το νέο νόμο γνωστό ως American Health Care Act, εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν ανασφάλιστοι. Κυρίως τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και κάτοικοι των αγροτικών περιοχών.

Πάντως, η μάχη στη Γερουσία θα είναι σκληρή, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν 52 έδρες, έναντι 48. Αρκετοί δε γερουσιαστές έχουν ήδη εκφράσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα και του νέου νόμου. Ορισμένοι ζητούν να γραφτεί ο νόμος από την αρχή, ενώ άλλοι προβλέπουν καταψήφισή του.in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: