Τρίτη, Μαΐου 02, 2017

ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΕΝΤΡΟΥ" ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ PRORATA

-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ-
Τη δημιουργία νέου κόμματος, αποτελούμενου από νέους ηλικιακά και από νέα πρόσωπα στην πολιτική θεωρεί η πλειοψηφία καλύτερο για το χώρο της Κεντροαριστεράς, σύμφωνα με έρευνα της ProRata, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 και 27 Απριλίου και παρουσιάζεται στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τρίτη.


Υπέρ της δημουργίας νέου σχηματισμού με νέα πρόσωπα τάσσεται το 64%, ενώ υπέρ της συνεργασίας των υπαρχόντων κομμάτων του χώρου τάσσεται το 30%.

Επιπλέον, το 57% εκτιμά ότι το ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ήταν μεγαλύτερο στις επόμενες εκλογές εάν εμφανιζόταν με νέα ηγεσία εκλεγμένη από τη βάση, έναντι 28% που εκτιμά ότι ο σχηματισμός πρέπει να κατέβει με την παρούσα ηγεσία στις εκλογές.

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη εάν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία, η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Στο ερώτημα πού τοποθετείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στον πολιτικό χάρτη, το 34% απαντά ότι είναι πιο κοντά πολιτικά με τη ΝΔ, το 15% ότι είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και το 45% ότι βρίσκεται σε ίση απόσταση και από τους δύο.EFSYN.GR 

ΠΡΕΖΑ TV
2-5-2017

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον κόσμο που δεν μένει κέντρο, έγινε καμμιά δημοσκόπηση;

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά υπηρέτησε αυτό το περίφημο "κέντρο" οι και καλά κάποτε...συνετοί, προοδευτικοί και πολιτικοποιημένοι πολίτες, αυτό που ονομάζουμε "πολιτική των μνημονίων" με μόνο σκοπό τη διάσωση των κατεστημένων προνομίων τους, γι' αυτό όσα ονόματα και να αλλάξει έχει περάσει στο περιθώριο, καταδικασμένο ήδη στη συνείδηση των νουνεχόντων πολιτών...