Παρασκευή, Μαΐου 05, 2017

ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Του Παναγιώτη Μαρκίδη
Προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή και να εξασφαλίσουν έναν σημαντικό αριθμό likes, ένας στους δέκα (12%) προσποιείται ότι είναι κάπου ή κάνει κάτι, το οποίο μπορεί να μην είναι απόλυτα αληθές.

Για τους άνδρες, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 14%, γεγονός που δηλώνει ότι κάποιοι θα προτιμούσαν να προσελκύσουν την προσοχή των υπολοίπων στα social media παρά να μοιραστούν μια ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής τους.

Όπως φαίνεται από νέα έρευνα της Kaspersky Lab, αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται στα social media προσπαθώντας να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους, να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα likes μπορούν και να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Ωστόσο, σε αυτήν τους την προσπάθεια για κοινωνική επιβεβαίωση, με την αλήθεια και ωραιοποιούν τη ζωή τους. Η έρευνα επίσης φανερώνει ότι στο βωμό των likes οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναρτήσουν προσωπικές τους πληροφορίες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ένας στους δέκα (9%) θα αναρτούσε μία προσωπική του γυμνή φωτογραφία σε σύγκριση με μόλις 5% των γυναικών. Επίσης, το 13% των ανδρών θα αναρτούσε φωτογραφία φίλου που φοράει κάτι αποκαλυπτικό.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι άνδρες είναι ευαίσθητοι σχετικά με τον αριθμό των likes που συγκεντρώνουν στα social media. Μάλιστα, για χάρη των likes είναι περισσότερο πρόθυμοι (σε σύγκριση με τις γυναίκες) να αποκαλύψουν κάτι ντροπιαστικό ή εμπιστευτικό για τους συνεργάτες, τους φίλους ή τους εργοδότες τους. Έτσι, το 14% των ανδρών δηλώνει πως θα αποκάλυπτε κάτι εμπιστευτικό για κάποιον συνεργάτη σε σύγκριση με το 7% των γυναικών, το 13% είναι πρόθυμο να αναρτήσει κάτι εμπιστευτικό για τον εργοδότη του και το 12% θα αποκάλυπτε κάτι ντροπιαστικό για κάποιον φίλο του συγκρινόμενο με το 6% των γυναικών.
Οι άνδρες αναστατώνονται επίσης εάν δεν συγκεντρώσουν τα likes που επιθυμούν. Το 24% των ανδρών ανησυχεί μήπως τα likes στις δημοσιεύσεις τους είναι λίγα και θεωρηθούν από τους φίλους τους μη δημοφιλείς σε σύγκριση με το 17% των γυναικών. Επιπροσθέτως, το 29% των ανδρών παραδέχεται πως θυμώνει αν κάποιος που έχει σημασία γι' αυτούς δεν κάνει like στις δημοσιεύσεις τους.
Στο κυνήγι των likes, οι άντρες τείνουν να παρουσιάζουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους υπό ένα πιο «επικίνδυνο» πρίσμα, το οποίο, σύμφωνα με την Δρ. Astrid Carolus, ψυχολόγο των Μέσων στο πανεπιστήμιο του Würzburg, «ευθυγραμμίζεται με την παραδοχή ότι οι άνδρες δεν επικεντρώνονται τόσο στην κοινωνική αρμονία και είναι μάλλον πιο πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα».
Έτσι, το 15% των ανδρών αποκάλυψε ότι θα δημοσίευε μια φωτογραφία φίλων υπό την επήρεια αλκοόλ σε σύγκριση με το 8% των γυναικών, το 12% θα δημοσίευε φωτογραφία με αποκαλυπτικά ρούχα, και το 9% των ανδρών είναι έτοιμο να δημοσιεύσει ακόμα και μια γυμνή φωτογραφία του σε σύγκριση με το 5% των γυναικών. http://news247.gr/  

ΠΡΕΖΑ TV
5-5-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.