Πέμπτη, Ιουνίου 29, 2017

Έκκληση ΟΗΕ για 100.000 αμάχους στη Ράκα

Πάνω από 173 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα τον Ιούνιο, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, μέσα στη συριακή πόλη, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, είναι παγιδευμένοι περίπου 100.000 άνθρωποι οι οποίοι γίνονται έρμαιο των αεροπορικών και χερσαίων επιθέσεων των αντιμαχόμενων πλευρών.


Την ώρα που οι επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, που φαίνεται ότι έχει χάσει τη δυναμική του, εντείνονται ο Ύπατος Αρμοστής των ΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν χαρακτήρισε συντηρητική την εκτίμηση για τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών αμάχων στη Ράκα ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο αλ Χουσέιν κάλεσε όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη μάχη για την απελευθέρωση της Ράκας και για την εκδίωξη των τζιχαντιστών, «ανάμεσά τους και τις διεθνείς δυνάμεις» να λάβουν όλες τις εφικτές προφυλάξεις για να προστατέψουν τις ζωές των 100.000 παγιδευμένων αμάχων.

«Οι άμαχοι δεν πρέπει να θυσιαστούν για χάρη γρήγορων στρατιωτικών νικών», επισήμανε στην ανακοίνωσή του.
http://www.efsyn.gr


ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το οημέ, πρώτα ευλογεί και μετά κάνει εκκλήσεις