Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Μαρτίνης: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί στελεχών του Ντυνάν

Η συμφωνία που είχε συναποφασιστεί από όλα τα μέλη της Επιτροπής «έσπασε» από τους εκπροσώπους της ΝΔ. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αφορούσε τη λίστα με τα ρουσφέτια και όσους τα πολιτικούς αιτήθηκαν τους διορισμούς στο Ντυνάν, με τη ΝΔ να κάνει αποσπασματική χρήση της στην περίπτωση του Κουρουμπλή, ενώ για όλα τα ονόματα των πρωτοκλασάτων πολιτικών της ΝΔ –σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr- η λίστα είναι ανακριβής!


Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, με την επανεκκίνηση της διαδικασίας έβγαλε στη «σέντρα» τον Σταϊκούρα για τον οποίο είπε πως σύμφωνα με τη λίστα έχει βάλει το... χεράκι του για 35 διορισμούς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η περίπτωση Σταϊκούρα μπορεί να είναι «πταίσμα» μπροστά στα υπόλοιπα ρουσφέτια νυν τομεαρχών της ΝΔ. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ «πάτησαν» στο γεγονός πως ο Μαρτίνης νίπτει τα χείρας του και δηλώνει πως ούτε αρνείται, αλλά ούτε επιβεβαιώνει την επάρκεια της εν λόγω λίστας, με τον κ. Γεωργαντά να ζητά να έρθει στην Επιτροπή ο Χρήστος Φαραντάτος, ο οποίος είναι γ.γ. του «Ντυνάν» και μεταβίβασε το έγγραφο στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, του οποίου το όνομα υπάρχει στην εν λόγω λίστα με 5 διορισμούς, πήρε το λόγο και διέψευσε πως έχει σχέση με τους διορισμένους, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για πολλά ονόματα διορισμένων που βρίσκονται δίπλα από το επώνυμο «Μητσοτάκης», ενώ έκανε λόγο και για 70 ονόματα δίπλα από το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Mαρτίνης: «Αυτών οι λογαριασμοί πρέπει να ανοίξουν»

Ο Μαρτίνης κατά την εισηγητική τοποθέτησή του, ανέφερε ένα προς ένα τα ονόματα που η Επιτροπή πρέπει να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών. «Αν έχω το δικαίωμα, προτείνω να ανοίξουν οι λογαριασμοί των Αυγερινού και Καϋμενάκη, ανθρώπων της ΔΟΥ Κηφισιάς, του διευθυντή της συγκεκριμένης ΔΟΥ κ. Κολαϊτη, του Γιαννίκου, της Μπερετάνου και του κ. Παπαγεωργίου που μαζί με τον Γιαννίκο έκαναν όλους τους ελέγχους» είπε.

Ταυτόχρονα, ζήτησε το άνοιγμα του λογαριασμού του κ. Χαραμή, αλλά και του Λιαρόπουλου. «Του νυν συνδικαλιστή του Ντυνάν κ. Πανταζόπουλου και επίσης του Κοντογιαννόπουλου και του Στριγκάρη που ήταν μέλη της Επιτροπής για την προμήθεια του εξοπλισμού» πρόσθεσε, παραθέτοντας τα ονόματα που προτείνει.

Πριν από το «σεντράρισμα», ο κ. Μαρτίνης έκανε λόγο και για non-paper που έστελνε ο διευθυντής του γραφείου του Νότη Μηταράκη, κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αλληλογραφούσε με κάποιον άλλον από το νοσοκομείο και όχι με τον ίδιο. Αναφορικά με τη γραμματέα του που απάντησε στην Επιτροπή πως δεν έχει ιδέα για το περιβόητο ημερολόγιο, υπογράμμισε πως «έχει δίκιο να σκιάζεται για τη θέση της».

Παράλληλα, αποκάλυψε για πρώτη φορά μία ακόμα σύμβαση που δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Κατά τα λεγόμενα του Μαρτίνη, η συγκεκριμένη είχε γίνει μεταξύ του ΚΙΕΝ, του ΥΓΕΙΑ και της Πειραιώς, με όρο στη σύμβαση να μπει στο ΔΣ ο Τουτζουράκης.
Οι ενέργειες του προεδρείου

Ανοίγοντας τη διαδικασία, ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε μία σειρά από ενέργειες στις οποίες προέβη το προεδρείο, με τις αρμόδιες Αρχές να μην έχουν και τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά. Ανάμεσά στις ενέργειες αυτές ήταν και το αίτημα για να λάβει τις λίστες των εργαζομένων αλλά και των VIP ασθενών. «Έφτασε στην επιτροπή η λίστα για τους εργαζομένους του ΚΙΕΝ αλλά και των ασθενών. Έχουν σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς σημειώνεται ποιος σύστησε ποιον...» είπε με νόημα ο κ. Μπαλωμενάκης, κάνοντας εμμέσως λόγο για εξυπηρετήσεις.

Ο κ. Μπαλωμενάκης ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές και ένα πόρισμα του ΣΔΟΕ που είχε επικληθεί κατά το παρελθόν ο -τότε- ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ το προεδρείο αιτήθηκε να λάβει και την αλληλογραφία του μάνατζερ Χαραμή με το υπ. Ανάπτυξης. Ως προς το περιβόητο ημερολόγιο της γραμματέως του Μαρτίνη, κ. Δαγκωνάκη, ο πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε πως το ζήτησε, ενημερώνοντας τα υπόλοιπα μέλη πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ημερολόγιο έφτασε στο ΔΣ της ΗΜΙΘΕΑ και πως η ίδια η γραμματέας του Μαρτίνη απάντησε ότι «δεν έχει τέτοιο πράγμα». «Παραμένει το θέμα αν υπάρχει ημερολόγιο και τι έγινε» επισήμανε ο κ. Μπαλωμενάκης.

Παράλληλα,  ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής ανέφερε πως το προεδρείο επέστρεψε το CD πίσω στην αρμόδια Αρχή, καθότι υπάρχουν ενδείξεις για στοιχεία που άπτονται σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων. Ο κ. Νικολόπουλος παρενέβη, ζητώντας να ξανά έρθει στην Επιτροπή ο κ. Μαρτίνης, όταν η λίστα αυτή θα δοθεί σε όλα τα μέλη της χωρίς τα στοιχεία που άπτονται του ιατρικού απορρήτου. «Για να πει αν οι ωφελημένοι δέχθηκαν την ωφέλεια και ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Πώς θα αποδειχθεί το νταλαβέρι; Ότι δεν πήγαν να πληρώσουν...» είπε χαρακτηριστικά. Να αναφερθεί δε, πως παρατέθηκε και η ιδέα η οικονομική αστυνομία να αφαιρέσει τα στοιχεία που αφορούν απόρρητα ιατρικά δεδομένα. 
Η προηγούμενη κατάθεση Μαρτίνη

Δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας και «τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης, κατά τη δεύτερη ημέρα εξέτασής του (14/6) ως μάρτυρα στην εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.


Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη και Λοβέρδου το υπόμνημα των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν που κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία!

«Τα πάντα ήταν συμφωνημένα» διαπιστώνει το υπόμνημα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο αποκαλύπτει η «Αυγή» της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ξεκαθαρίζεται ότι:

α) Οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν για τον πλειστηριασμό, αν και ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι το περίφημο σύμφωνο υπουργείου - Ντυνάν - Τράπεζας Πειραιώς με τη ρήτρα εμπιστευτικότητας ανακοινώθηκε δημόσια. Συνέντευξη Τύπου έγινε, αλλά κανείς δεν ήξερε για τον πλειστηριασμό...

β) Δεν πληρώθηκαν μισθοί, παρά την απόσυρση των ένδικων μέσων κατά του Ανδ. Βγενόπουλου και τις σχετικές δεσμεύσεις του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος Ανδρέας Μαρτίνης κατέθεσε στην Εξεταστική και στη Δικαιοσύνη ότι η απόσυρση έγινε το 2012 ύστερα από πιέσεις του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ώστε να δοθούν χρήματα στους εργαζόμενους.

Αιχμές για τη διοίκηση Γεωργιάδη

Οι εργαζόμενοι είναι αποκαλυπτικοί: «Αναφορικά με τον πλειστηριασμό του Ερρίκος Ντυνάν σημειώνουμε ότι ουδέποτε οι εργαζόμενοι ερωτήθηκαν ή ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που κατά καιρούς ελήφθησαν στο νοσοκομείο, πολύ δε περισσότερο για τη διεξαγωγή του εν λόγω πλειστηριασμού. Την όποια ενημέρωση την έλαβαν εκ των υστέρων».

Παράλληλα, αφήνουν αιχμές για τη διορισμένη από τον Άδ. Γεωργιάδη διοίκηση του Ντυνάν (ΚΙΕΝ), τονίζοντας ότι όλα ήταν συμφωνημένα: «Η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού ήταν απόλυτα συναινετική από την πλευρά του ΚΙΕΝ. Καμία αντίδραση δεν υπήρξε όταν η Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε εκτελεστό τίτλο. Καμία ενέργεια δεν έλαβε χώρα όταν επισπεύθηκε η εκτέλεση. Καμία αντιδικία δεν υπήρξε στο δικαστήριο όταν η Τράπεζα Πειραιώς ζήτησε άδεια για να εκπλειστηριάσει το νοσοκομείο ως οικονομική οντότητα και φυσικά κανένα ένδικο μέσο δεν ασκήθηκε από το ΚΙΕΝ που να εμπόδιζε αυτή την κατ’ ευφημισμό μόνο αποκαλούμενη αναγκαστική εκτέλεση. Τα πάντα ήταν συμφωνημένη μέσο του Memorandum of Understanding και τελικώς το νοσοκομείο μέσου του πλειστηριασμού κατακυρώθηκε επ’ ονόματι της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε. η οποία είναι θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, που λίγες ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό είχε ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό τροποποιήσει το καταστατικό της».

Αποσύρθηκαν οι προσφυγές, αλλά μισθοί δεν πληρώθηκαν…
Το υπόμνημα αποκαλύπτει ακόμη ότι, παρά την απόσυρση των ένδικων μέτρων κατά του Βγενόπουλου, όχι μόνο δεν πληρώθηκαν οι μισθοί, αλλά τους έγινε και μείωση! «Από τον διαβόητο συμβιβασμό μεταξύ του ΚΙΕΝ και της Τράπεζας Marfin, άλλως σύναψη δανείου ή άλλως απελευθέρωση χρημάτων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012 δεν εξοφλήθηκαν οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές του προσωπικού. Και αυτό το αναφέρουμε επειδή από όσα έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας προβάλλεται το επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό θα αποπληρώνονταν τάχα οι εργαζόμενοι. Μάλιστα, με το ίδιο επιχείρημα την περίοδο εκείνη ζητήθηκε και επετεύχθη η μείωση των αποδοχών μας κατά ποσοστό 25% μεσοσταθμικά» υπογραμμίζεται.

Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μέρος των οφειλομένων μετά τον πλειστηριασμό και αφού τους επιβλήθηκαν πρόσθετες κρατήσεις (παρακρατήθηκε 20% ως φόρος μισθωτών υπηρεσιών, ενώ είχαν ήδη φορολογημένες αποδοχές).
Το υπόμνημα του σωματείου των εργαζομένων του Ερρίκος Ντυνάν προς στη Βουλή, στο οποίο ανατρέπονται τα λεγόμενα των Γεωργιάδη και Λοβέρδου.

Πληροφορίες: Αυγή, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κουτί της Πανδώρας
φωτο https://twitter.com/NikNikolopoulos/status/877149348781535232
ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: