Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Τσίπρας: Αν ξαναδοθεί η λύση Μαΐου, πάμε στη Σύνοδο Κορυφής...και ο φαυλος κυκλος εκβιασμων συνεχιζεται

Το κλειδί για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές είναι η αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης. Έτσι, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα για θετικά έκθεση βιωσιμότητας του χρέους από όλους τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ.

Πρόκειται, συμπλήρωσε, για μια λελογισμένη και δίκαιη πρόταση που σέβεται τις επιφυλάξεις όλων των πλευρών και δημιουργεί τους όρους για την οριστική υπέρβαση της κρίσης.


Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση και μείνουν σε μια πρόταση παρόμοια με αυτή του Eurogroup του Μαΐου, η πρότασή του στο Υπουργικό Συμβούλιο είναι να μην δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, να μην συμφωνήσει στο Eurogroup και να οδηγηθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ζητήσουν από όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Η Ευρώπη -τόνισε ο πρωθυπουργός- πρέπει και μπορεί να αποδείξει ότι ξεπερνά τις αδιαλλαξίες. Διότι δεν υπάρχουν αδιάλλακτοι και διαλλακτικοί εντός των κυβερνήσεων, κατέληξε με έμφαση.

H Νέα Δημοκρατία σχολίασε: «Ο ελληνικός λαός έχει δει τόσες οβιδιακές μεταμορφώσεις και τόσους λεονταρισμούς του κ. Τσίπρα, που δυσκολεύεται να πιστέψει πλέον οτιδήποτε λέει».

«Το μόνο σίγουρο» προσθέτει η ΝΔ, «είναι ότι οι Τσίπρας – Καμμένος και οι βουλευτές τους ψήφισαν ένα τέταρτο Μνημόνιο, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, μείωση του αφορολόγητου και περικοπές συντάξεων».

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων «η Ελλάδα θα δεχτεί στις 15 Ιουνίου αυτό που απορρίψαμε στις 22 Μαίου».

Παράλληλα, ζητά από τη ΝΔ «να αλλάξει τη στάση της και από στάση κάθετης άρνησης σε όλα και μονολεκτικού αιτήματος για εκλογές, να γίνει στάση συναίνεσης και ουσιαστικής συμμετοχής στη δημιουργία ενιαίου εθνικού μετώπου για τη χώρα».

IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: