Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

Μηνυτήρια αναφορά για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τις ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή της Γκορυτσάς Ασπροπύργου κατά αλλοδαπών, κατέθεσαν η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δικηγόρος Κλειώ Παπαπαντολέων, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή), Πέτρος Κωνσταντίνου, η Ελένη Τάκου, από την οργάνωση Αλληλεγγύη Τώρα, πολιτική επιστήμονας και το μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Ηλιάδης.


Στο κείμενο της μυνητήριας αναφοράς αναφέρονται τα εξής:

«Η κίνηση αυτή υπαγορεύτηκε από την ανάγκη να δοθεί η αρμόζουσα προσοχή στο γεγονός ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις στη Γκορυτσά είναι επαναλαμβανόμενες από την ίδια ομάδα φασιστών και ως εκ τούτου υπάρχει η άμεση ανάγκη να υπάρξει συσχετισμός όλων των σχετικών μηνύσεων σε μία ενιαία υπόθεση.

»Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κράτησε τη μηνυτήρια αναφορά και είπε ότι θα προχωρήσει κεντρικά η διερεύνηση της και όχι από το Αστυνομικό Τμήμα Ασπρόπυργου.

»Οι συλλήψεις των επτά φασιστών στον Ασπρόπυργο, που οργάνωσαν επίθεση στην αντιφασιστική διαδήλωση 17/6 κατά των Πακιστανών μεταναστών την ώρα της μετάβασης τους στο χώρο λατρείας και οι προσαγωγές όλης της φασιστικής ομάδας της Γκορυτσά μετά από επίθεση στη κορυφή της πορείας πιο πριν, δείχνουν ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσει τώρα η έρευνα και όχι να χρονίζει σε κάποια συρτάρια Αστυνομικών Τμημάτων. Τα στοιχεία που κατατέθηκαν, φωτογραφικό υλικό και βίντεο είναι συντριπτικά για τη δράση της φασιστική ομάδας. Σε αυτά τα στοιχεία, τα θύματα αναγνωρίζουν τους φυσικούς δράστες των δολοφονικών επιθέσεων, που δέχτηκαν.

»Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αρκεί να θυμηθούμε την περίοδο, όπου είχαν συσσωρευτεί οι διαβόητες 32 υποθέσεις στα συρτάρια των υπουργών Δημόσιας Τάξης και έφτασαν να προχωρήσουν μόνο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

»Η ύπαρξη των Γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο είναι το ορμητήριο και το κέντρο εκπαίδευσης νέων ταγμάτων εφόδου που κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή.

»Είναι καιρός να τους φράξουμε τον δρόμο!»
 http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: