Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Μαδρίτης ζητησαν την υποδοχή των προσφύγων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Μαδρίτη ζητώντας από την ισπανική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ενωση υποδεχόμενη περισσότερους από 17.000 πρόσφυγες.
"Κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι παράνομο", φώναζαν οι διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως "Γέφυρες, όχι τοίχοι" και "Οχι άλλες δικαιολογίες, κάτω οι φραγμοί".

Η διαδήλωση οργανώθηκε από μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανάμεσά τους η Διεθνής Αμνηστία, λίγες ημέρες πριν από την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, στις 20 Ιουνίου.
Η προθεσμία των δύο ετών που είχαν ορίσει το 2015 οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την "μετεγκατάσταση" 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία τελειώνει το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής το σχέδιο δεν έχει αποδώσει παρά μετεγκατάσταση 20.000 ατόμων.
Σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, η Ισπανία έχει δεχθεί περί τους 1.300 από τους 17.300 που είχε δεσμευθεί να υποδεχθεί.
"Η Ισπανία δεν κάνει απολύτως τίποτε από αυτά που πρέπει να κάνει. Είναι ντροπή, για την Ισπανία και για την Ευρώπη", δήλωσε ο Κάρλος Ντίαθ, δάσκαλος 55 ετών, που συμμετείχε στην σημερινή διαδήλωση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕτην υποδοχή των προσφύγων

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: