Σάββατο, Ιουνίου 17, 2017

Πάνω από τα μισά παιδιά στον κόσμο στερούνται το παιχνίδι με τον πατέρα

Περισσότερο από τα μισά παιδιά (55%) ηλικίας 3 έως 4 ετών σε 74 χώρες -περίπου 40 εκατομμύρια- έχουν πατέρες που δεν παίζουν ή δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες μάθησης μαζί τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της UNICEF.

Για να ενθαρρύνει περισσότερους μπαμπάδες να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη των μικρών παιδιών τους και να υπογραμμίσουν τη σημασία της αγάπης, του παιχνιδιού, της προστασίας και της καλής διατροφής για την υγιή ανάπτυξη των εγκεφάλων των μικρών παιδιών, αυτό το μήνα η UNICEF καλεί τις οικογένειες να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο για το τι κάνουν για να γίνουν «Σούπερ Μπαμπάδες», χρησιμοποιώντας το hashtag #EarlyMomentsMatter #ΟιΠρώτεςΣτιγμέςΜετράνε στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Η UNICEF, παράλληλα, παροτρύνει τις κυβερνήσεις και τον ιδιωτικό τομέα να αυξήσουν τις δαπάνες και να επηρεάσουν τις πολιτικές για να υποστηρίξουν προγράμματα ανάπτυξης της παιδικής ηλικίας που επικεντρώνονται στην παροχή στους γονείς πόρων και πληροφοριών που χρειάζονται για να παρέχουν φροντίδα στα παιδιά τους. 

Οι εξελίξεις στη νευροεπιστήμη έχουν αποδείξει ότι όταν τα παιδιά περνούν τα πρώτα τους χρόνια σε ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα, νέες νευρικές συνδέσεις μπορούν να διαμορφωθούν με μια ταχύτητα 1.000 συνδέσεων ανά δευτερόλεπτο. 

Αυτές οι συνδέσεις συμβάλλουν στον προσδιορισμό της υγείας τους, στην ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αντιμετωπίζουν το άγχος, και ακόμη επηρεάζουν την παραγωγική τους ικανότητα ως ενήλικες.

Η έρευνα υποδεικνύει επίσης ότι η έκθεση στη βία και η έλλειψη ερεθισμάτων και φροντίδας μπορούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων νευρικών συνδέσεων. Και όταν τα παιδιά αλληλεπιδρούν θετικά με τους μπαμπάδες τους, έχουν καλύτερη ψυχολογική υγεία, αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση για τη ζωή μακροπρόθεσμα.
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: