Τρίτη, Ιουνίου 13, 2017

Ενα βημα πριν το λουκετο η Ναυτεμπορικη - Καταχρεωμενη ενω θα μπορουσε να ηταν κερδοφορα

Ενα βημα πριν το λουκετο η Ναυτεμπορικη - Ακρως υποπτο το πως μια τετοια εφημεριδα (εντυπο και site) ενω θα μπορουσε να ειναι κερδοφορα...ειναι ενα βημα πριν το τελος...με ο,τι αυτο συνεπαγεται για τους εργαζομενους.

Στην καταγγελία του δανείου της «Ναυτεμπορικής» ύψους 6,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η Eurobank, με την εταιρεία να ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι «θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη». Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης καθιστά το συνολικό οφειλόμενο ποσόν των 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό ποσό αμέσως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα είχε καλέσει τους μετόχους της «Ναυτεμπορικής» στις αρχές του έτους και τους είχε ενημερώσει για την κατάσταση καθώς το δάνειο, το οποίο ήταν ήδη ρυθμισμένο πριν από μερικά χρόνια, είχε σταματήσει να εξυπηρετείται.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Eurobank πρότεινε να επεκταθούν τα ενέχυρα-εγγυήσεις του δανείου (π.χ. ο τίτλος), παρέχοντας ταυτόχρονα μια πίστωση χρόνου ώστε να αναζητήσουν οι μέτοχοι κάποια χρηματοδοτική λύση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι μέτοχοι της «Ναυτεμπορικής-Π.Αθανασιάδης και ΣΙΑ Α.Ε.» δεν ανταποκρίθηκαν ούτε σε αυτή την έκκληση-πρόταση της Eurobank.

Ετσι η καταγγελία του δανείου φαίνεται να αποτέλεσε μονόδρομο λόγω της περιρρέουσας κατάστασης στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχονται οι τράπεζες για μείωση των «κόκκινων» δανείων. Πρακτικά, οι μέτοχοι της «Ναυτεμπορικής» έχουν περιθώριο 90 ημερών, δηλαδή μέχρι την έκδοση διαταγής πληρωμής, ώστε να βρουν διέξοδο.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν, ωστόσο, ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορεί να εξευρεθεί λύση, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις για τον ιστορικό τίτλο και τους εργαζόμενους.
Αρτεμις Σπηλιώτη
http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
13-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: