Τρίτη, Ιουνίου 20, 2017

«Η Χρυσή Αυγή ήθελε “άβατο” τον Άγιο Παντελεήμονα»

Για την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να καταστήσει «άβατο» την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα κατέθεσε σήμερα, κατά την 164η συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, ο Θανάσης Κούρκουλας, εθελοντής δάσκαλος στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».


Ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στη δράση της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, στην οποία περιλαμβάνεται και η επίθεση με πέτρες, αβγά, γιαούρτια κ.λπ. σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της, Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρόσφατα η Θέμις Σκορδέλη:

«Συγκεντρωθήκαμε για να κάνουμε πορεία, οπότε μέχρι λίγο πριν φτάσουμε στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, πέρασε η κ. Σκορδέλη με μηχανάκι και μας έβρισε. Υπήρχαν κι άλλα μηχανάκια. Προφανώς θέλανε να είναι ενήμεροι για το πού πάμε. Μια ομάδα τους με τον Πλωμαρίτη, τον Παναγιώταρο, τη Σκορδέλη ήταν στην πλατεία κι όταν πλησιάσαμε άρχισαν να μας φωνάζουν “έξω από την πλατεία μας”, μας πετούσαν αντικείμενα, αβγά (...) Εμένα προσωπικά με χτυπούσαν με έναν πάκο».

Όσο για τις απειλές που δέχτηκε στη συνέχεια, «ο Παναγιώταρος μου απευθύνθηκε με το επώνυμο, “Κούρκουλα, μην ξαναπατήσεις εδώ”. Μου έκανε εντύπωση που με ήξερε, προφανώς λόγω της δράσης μου. Το περιστατικό στην οδό Αλκιβιάδου έγινε μετά την επίθεση στον Αλαβάνο. Δεχτήκαμε απειλές».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πώς λειτουργεί η οργάνωση («εν είδει στρατιωτικής παράταξης, σαν τα ΜΑΤ, πολύ συχνά σωματώδεις, με μπλούζες της Χ.Α., αρβύλες, με σπρέι πιπεριού, μαχαίρια») αλλά και στον στόχο της: θέλουν να υποκαταστήσουν το κράτος, την αστυνομία, να εκφοβίσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Πολιτική Αγωγή: Μιλάτε για εγκληματική δράση. Πού το στηρίζετε αυτό;

Θ. Κούρκουλας: Γιατί έχει οργανωμένο σκοπό να τραυματίσει ανθρώπους. Με ρατσιστικό κίνητρο. Με τη βίαιη εκκένωση της πλατείας, κάθε χώρου. Με τη δημιουργία «καθαρών ζωνών». Αυτά γίνονται με τον εκφοβισμό, τέιζερ, κλoτσιές-μπουνιές. Δεν ξέρω άλλο κόμμα που να μετέρχεται αυτές τις μεθόδους. Αυτές προσιδιάζουν σε οργάνωση εγκληματική. Η Χ.Α. την είχε τη δράση αυτή από παλιά. Από το ’80 έχουν γίνει πολλές επιθέσεις. Το ότι έγιναν βουλευτές κάποιοι από αυτούς δεν μείωσε τη δράση των ταγμάτων, μάλλον την επέτεινε.

Πολιτική Αγωγή: Κάποιοι από όσους σας επιτέθηκαν έχουν θέση στη Χ.Α. Κατονομάστε κάποιους σε συγκεκριμένες.

Θ. Κούρκουλας: Ο Μιχαλολιάκος στο Εφετείο, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος. Στον Άγιο Παντελεήμονα η Σκορδέλη, ο Λαγός, ο Παναγιώταρος, ο Κασιδιάρης, ο Ρουπακιάς… Πάρα πολλοί.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του μάρτυρα σε φωτογραφίες που του υπέδειξε η Πολιτική Αγωγή:

«Εδώ η κ. Σκορδέλη που ετοιμάζεται να πετάξει μια ντομάτα. Εδώ ο Παναγιώταρος σε παιδική χαρά. Εδώ ο Αλαβάνος κι εγώ από πίσω, που μου πετάνε έναν πάκο φυλλάδια στο κεφάλι. Εδώ ο Αλαβάνος έχει φάει γιαούρτια κ.λπ. Τα πάντα στο κεφάλι. Εδώ είναι κατά την αποχώρησή μας από τον Άγιο Παντελεήμονα. Εδώ και εγώ, φωνάζουμε συνθήματα “ποτέ ξανά φασισμός»”. Εδώ σ’ αυτό το δικαστήριο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, δέχθηκε ότι δεχθήκαμε αυτή την επίθεση. Εδώ το Εφετείο το 2009, την ώρα που κατεβαίνουν την Αγίου Κωνσταντίνου. Εμείς ήμασταν 250 μέτρα πιο κάτω.

»Εδώ είναι παραταγμένοι. Εδώ ο Μιχαλολιάκος με το τάγμα εφόδου στην Ομόνοια. Εγώ δεν ήμουν εκεί. Από φωτογραφίες στο Διαδίκτυο το έχω δει. Συνάγω ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος από το ίδιο κουστούμι που φορά. Εδώ είναι ο Παναγιώταρος, σ’ αυτήν ο Λαγός. Εδώ ο Ρουπακιάς, λοιποί και ο Παναγιώταρος επικεφαλής. Εδώ ο Παπαβασιλείου, τα ίδια μαύρα μπλουζάκια. Εδώ δύο από τους χρυσαυγίτες που περιφέρουν μια εικόνα. Σ’ αυτήν ένα τάγμα εφόδου, ο Κασιδιάρης επικεφαλής, έχουν ρόπαλα κ.λπ.., δεν ξέρω πού είναι. Εδώ πάλι τάγμα στρατιωτικό της Χ.Α.»...

• Με πληροφορίες από Golden Dawn Watch

Γιώτα Τέσση
http://www.efsyn.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: