Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017

Τα εκατομμύρια που χρωστάει και κερδίζει ο Τραμπ

Σε 315,6 εκατομμύρια δολαρία ανήλθαν οι προσωπικές οφειλές του Αμερικανού προέδρου σε τράπεζες της χώρας του, γερμανικές και όχι μόνο, στα μέσα του 2017, σύμφωνα με το παρακάτω ομοσπονδιακό έγγραφο γνωστοποίησης οικονομικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκε χθες από την υπηρεσία κυβερνητικής δεοντολογίας των ΗΠΑ.

Από το «άνοιγμα» του Ντόναλντ Τραμπ στην θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bank,  Deutsche Bank Trust Company Americas, έχει οφειλές ύψους 130 εκατ. δολαρίων. Σε αυτή χρωστάει, για παράδειγμα, 50 εκατομμύρια δολάρια για το Old Post Office, ένα ιστορικό ακίνητο στην Ουάσινγκτον όπου ο μεγιστάνας είχε ανοίξει ένα ξενοδοχείο.


Ακόμη, στο έγγραφο, έκτασης 98 σελίδων, καταγράφεται οφειλή ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ladder Capital Corp, μια εταιρεία που προσφέρει δάνεια για ακίνητα και έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Μπόκα Ρατόν.

Ο ίδιος δήλωσε εισοδήματα τουλάχιστον 594 εκατομμυρίων το 2016 και στις αρχές του 2017, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Αμετάβλητα παρέμειναν τα εισοδήματά του από πολλά ξενοδοχεία. 

Ειδικότερα, είχε έσοδα περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων από το νέο ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον, το οποίο άνοιξε πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδά του επίσης αυξήθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο στη Φλόριντα το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «χειμερινό Λευκό Οίκο».
Τα υψηλότερα εισοδήματα του Τραμπ προήλθαν από γήπεδα γκολφ, όπως το Trump National Doral στο Μαϊάμι, που πάντως ήσαν μειωμένα στα 115,9 εκατ. δολάρια από 132 εκατ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Τα εισοδήματά του από την Trump Corporation, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που διαθέτει, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτά από το Μαρ-α-Λάγκο αυξήθηκαν κατά 25%, στα 37,25 εκατομμύρια. Το ιδιωτικό του κλαμπ διπλασίασε το κόστος της εγγραφής στα 200.000 δολάρια μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Ο Τραμπ εξασφάλισε 11 εκατομμύρια από τα καλλιστεία Miss Universe, αφού πούλησε τα δικαιώματα για τους διαγωνισμούς το 2015. Τα εισοδήματά του από τηλεοπτικά σόου όπως το The Apprentice μειώθηκαν στο 1,1 εκατ. δολάρια, από 6 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου των ΗΠΑ πιθανόν ξεπερνούν το 1,4 δισεκ. δολάρια, διότι το έγγραφο δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το συμπληρώνει να αναφέρεται σε φάσματα ποσών.

Ο ίδιος αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, που θα έδινε μια πολύ πιο σαφή εικόνα για την περιουσιακή του κατάσταση και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. 

Όμως, ήταν υποχρεωμένος να συμπληρώσει άλλα ομοσπονδιακά έντυπα στα οποία αποκαλύπτει τα προσωπικά και οικογενειακά του εισοδήματα, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις οφειλές του.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ «καλωσόρισε την ευκαιρία να καταθέσει εθελοντικά το έντυπο της δημοσιοποίησης προσωπικών οικονομικών στοιχείων», το οποίο «πιστοποιήθηκε από το Γραφείο Κυβερνητικής Δεοντολογίας σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες του».

Τέλος, το συγκεκριμένο έντυπο αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ είχε θέσεις στα διοικητικά συμβούλια 565 εταιρειών. Η θητεία του στα περισσότερα από αυτά τερματίστηκε την 19η Ιανουαρίου, την ημέρα πριν από την ορκωμοσία του, και σε άλλα το 2015 και το 2016. Οι περισσότερες από τις εταιρείες αυτές έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, ενώ μερικές στη Σκοτία, την Ιρλανδία, τον Καναδά και τη Βραζιλία.

Πηγή: Reuters
http://www.efsyn.gr 
https://issuu.com/efsyn/docs/trump__donald_j__2017_financial_dis

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: