Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ

Κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια προς ψήφιση.


Προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. 

Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

«Είμαστε πολιτικά αντίθετοι με την εκχώρηση του τομέα της καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. 
in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2017

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο φαινόμενο: Πληρώνεις δημοτικούς φόρους και υπαλλήλους για την καθαριότητα, αλλά πληρώνεις παράλληλα και ιδιώτες για το ίδιο πράγμα. Μήπως πρέπει να δοθεί το management των θέσεων του δημοσίου, που κατέχουν ανίκανοι, σε ιδιώτες;