Τετάρτη, Ιουνίου 14, 2017

Μέι: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, είπε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι από το Παρίσι όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

«Το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit παραμένει (σε ισχύ) και (οι συνομιλίες) θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα» επισήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.


Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι η ΕΕ θα προχωρήσει με τρόπο συντονισμένο στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους υπογράμμισε ότι «η πόρτα (είναι) πάντα ανοικτή» για τη Βρετανία, για να παραμείνει στην ΕΕ «όσο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν έχουν ολοκληρωθεί», όμως «μόλις ξεκινήσουν, είναι πολύ πιο δύσκολο να κάνουμε πίσω».

Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο ηγετών βρέθηκε η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Μετά τις επιθέσεις σε Μάντσεστερ και Λονδίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε μία κοινή στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Το σχέδιο περιλαμβάνει τρόπους αντιμετώπισης του online εξτρεμισμού. Η Μέι είπε μάλιστα ότι θα συνεργαστεί με τον γάλλο πρόεδρο για να πιέσουν τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να κάνουν περισσότερα.

Τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν αρκούν, σημείωσε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Μέι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι το Διαδίκτυο δεν θα πρέπει πλέον να λειτουργεί ως «ασφαλής χώρος» για τους επίδοξους τρομοκράτες.
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: