Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Λονδίνο

Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Η ανάληψη ευθύνης έγινε μέσω του πρακτορείου που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, Amaq.

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης την οποία αναμετέδωσε το Amaq.

Την ίδια ώρα, η βρετανική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση «αριθμό προσώπων» αφού πραγματοποίησε νωρίς το πρωί επιδρομές σε δύο ιδιοκτησίες στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας.


Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πραγματοποίησαν επιδρομές στις ιδιοκτησίες και οι έρευνες συνεχίζονται.

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκαλεί εντός της ημέρας συνεδρίαση της έκτακτης κυβερνητικής επιτροπής για την ασφάλεια για να συζητηθεί η απάντηση σε αυτή την τρίτη επίθεση που πραγματοποιείται στη Βρετανία μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις επιθέσεις στο Λονδίνο μια «σατανική σφαγή» κι επανέλαβε πως η Ουάσινγκτον θα κάνει το παν εντός των δυνάμεών της για να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να οδηγήσει τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Αυτή η αιματοχυσία πρέπει να τελειώσει. Αυτή η αιματοχυσία θα τελειώσει» συμπλήρωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομες δηλώσεις που έκανε έπειτα από ένα γκαλά στο Ford's Theater, στην Ουάσινγκτον. 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: