Δευτέρα, Ιουνίου 05, 2017

Λονδίνο: Δώδεκα συλλήψεις, πρόoδος στην ταυτοποίηση των τρομοκρατών

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προχώρησε την Κυριακή σε 12 συλλήψεις στο ανατολικό Λονδίνο σε σχέση με την επίθεση κατά οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε το απόγευμα ότι οι Αρχές έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στη διαδικασία της ταυτοποίησης των τριών δραστών. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά στο ανατολικό Λονδίνο και εξετάζεται η συμμετοχή κι άλλων ατόμων.


Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο, το φορτηγάκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε πρόσφατα ενοικιαστεί από έναν από τους δράστες.

Ακόμα, ο Ρόουλι ανέφερε ότι 8 αστυνομικοί άδειασαν τα όπλα τους -περίπου 50 σφαίρες- πυροβολώντας εναντίον των δραστών, προκειμένου να βεβαιωθούν ότι τους είχαν εξουδετερώσει. 

Οι δράστες φόραγαν γιλέκα με άδεια κουτιά θέλοντας να δώσουν την εντύπωση ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας, ζωσμένοι με εκρηκτικά.

Καταθέσεις δίνουν «εκατοντάδες άνθρωποι» για το περιστατικό.

«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ» ανακοίνωσε νωρίτερα η αστυνομία.

Νωρίτερα, φωτογράφος του Reuters είχε δει γυναίκες με καλυμμένα τα κεφάλια να μεταφέρονται από αστυνομικούς έξω από κτίριο στο Μπάρκινγκ.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News είχε μεταδώσει πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή σε διεύθυνση στο ανατολικό Λονδίνο την οποία χρησιμοποιούσε ένας από τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με πηγή στο βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), 21 από τους τραυματίες της επίθεσης νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως 48 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Ένας από τους νεκρούς της επίθεσης ήταν Καναδός, γνωστοποιήθηκε το απόγευμα.

Τα μέτρα ασφάλειας στο Λονδίνο θα ενταθούν και η Γέφυρα του Λονδίνου θα παραμείνει κλειστή «για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα».

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στη Βρετανία στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2017 στις 11 το πρωί (τοπική ώρα). 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: