Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017

Reuters: «Μπλόκο» της Ελλάδας σε δήλωση της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα λόγω COSCO !!!

«Μπλόκο» σε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επρόκειτο να κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη και το οποίο κατέκρινε την Κίνα για τις πρακτικές της σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, έβαλε η Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, διπλωμάτες της Ε.Ε. εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής που επιχειρεί το Πεκίνο απέναντι σε ακτιβιστές και αντιφρονούντες.
Κατά το Reuters, η Ε.Ε. σκόπευε να καταθέσει το συγκεκριμένο σχέδιο δήλωσης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο δεν υπήρξε η απαιτούμενη ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη της.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε το «μπλόκο» της Αθήνας στη συγκεκριμένη δήλωση, ενώ έκανε λόγο για «μη εποικοδομητική κριτική στην Κίνα», εκτιμώντας πως θα ήταν πιο ουσιώδες να λάβουν χώρα ξεχωριστές συνομιλίες των Βρυξελλών με το Πεκίνο εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.
Τη «μπλόκο» από την πλευρά της Αθήνας επιβεβαίωσε και Ευρωπαίος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Reuters, ενώ διπλωμάτης της Ε.Ε. εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της Ελλάδας, τη στιγμή που -όπως συμπλήρωσε- την περασμένη εβδομάδα συμφωνήθηκε η εκταμίευση κεφαλαίων προς την Αθήνα, στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος.
Το Reuters επισημαίνει ότι η κινεζική Cosco αγόρασε πέρυσι το 51% του λιμανιού του Πειραιά, ενώ υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα «μπλόκα» σε δηλώσεις της Ε.Ε. για την Κίνα έχει βάλει κατ’ επανάληψη και η Ουγγαρία, όπου επίσης έχουν γίνει αρκετές κινεζικές επενδύσεις.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: