Πέμπτη, Ιουνίου 22, 2017

Εκραξαν τον Πατουλη στη πορεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ - videoΣε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων τους. Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή. Ομάδα εργαζομένων στους ΟΤΑ επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο και άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων ξεκινησαν νωρίτερα με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν πορεία και κατέληξαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος.Στο σημείο σημαιώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια όταν oμάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.
Επίσης όταν έφτασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη, αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους. Συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, και να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: